avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pasii exacti necesari pt reducerea programului de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pasii exacti necesari pt reducerea programului de lucru la gravide

Buna ziua,

As dori sa aflu exact care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru acordarea de catre angajator a programului redus de la 8h la 6h la gravide.

Ce acte iti trebuie? Unde trebuie sa te duci? Este de ajuns doar o recomandare de la medicul ginecolog si dusa angajatorului etc.?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:14, 5 Decembrie 2019
Buna ziua,

Sa inteleg ca acea adeverinta dupa ce este data angajatorului, acesta din urma o va inmana medicului specialist de la medicina muncii pentru inregistrare la dosar?

Multumesc!
Da
Angajatorul, si implicit acesta, au cateva obligatii dupa ce dvs. ati anuntat sarcina.
Si mai am o intrebare: in acea adeverinta este suficient daca se cere reducerea programului conform OUG 96/2003 art. 13 sau trebuie sustinuta si de alte argumente / documente?

Multumesc!
Este auficienta, in lege nu scrie de alte acte, demersuri, necesare.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Recomandarea medicala nu se da angajatorului in mana ci se depune cu nr. de inregistrare/ data la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare concediu de risc maternal ramona18121984 ramona18121984 Buna seara.Sunt insarcinata in 5 luni si medicul specialist mi-a recomandat intrarea in concediu de risc maternal,intrucat am o sarcina cu probleme.Am ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza cand o salariata ma anunta ca este insarcinata ? trebuie sa dea o declaratie, sa aduca certificat medical ? ... (vezi toată discuția)
Unde mă pot adresa în cazul în care angajatorul nu îmi respectă drepturile de gravidă? Gabriela Gri Gabriela Gri Buna ziua! Ce pot face in cazul in care, la locul de munca nu imi sunt respectate drepturile de gravida? Doctorul meu mi-a recomandat sa lucrez doar 6h/zi, ... (vezi toată discuția)