avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație

Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere,
Dacă am avut 1 luna întrerupere între ultimul. Loc de munca si actualul ,pot beneficia de indemnizație pt creșterea copilului ?Sau trebuie sa am 12 luni fara întrerupere la ultimul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 7 Ianuarie 2020
Concediul maternal nu trebuie sa depasesca 84 de zile inainte de nastere ( adica vreo 12 saptamani).
6 sapt. ( doua de acum +cele 4 din luna ce o mai lucrati) + cele 12 de concediu prenatal = apr. 18 sapt. de sarcina.
Cu diferenta de vreo 22 de saptamani pana la termen ( o sarcina are apr. 40 de sapt.) ce o sa faceti?
Va simtiti rau, nu puteti desfasura activitatea la locul de munca?
Angajatorul stie de sarcina dvs.?
Deci, trebuie să mai lucrați de azi înainte, cel puțin 5 luni și 2 săptămâni. După 6 luni de sarcină puteți intra în concediu prenatal până la naștere.
Care este dtaa prezumata anasterii?

Detaliati exact, statutul dvs in ultimii doi ani anteriori acestei date .... de exemplu, angajata de la.... pana la .....; casnica, de la...pana la etc.
Data nasterii ar fi pe la sfârșitul luni lui septembrie. Angajatorul nu stie inca de sarcina mea.eu in momentul in care anunt ca sunt însărcinată angajatorul nu imi mai da voie sa lucrez nici o zi.asa e la firma la care lucrez

Eu in ultimul an am lucrat 9 luni la o firmă si acum de 7 luni lucrez la alta firma unde lucrez si acum.de acea intreb cum pot sa procedez ca eu din spusele dvs am inteles ca imi trebuie 24 luni
Ai înțeles aiurea. Trebuie lucrate 12 luni în 24 de luni pentru a beneficia de indemnizație de creștere copil.
A 24-a lună este cea când se naște copilul.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie creștere copil bună seara, am lucrat la o firma ... Raysa94 Raysa94 Indemnizatie creștere copil Bună seara, Am lucrat la o firma 13 luni,mi-am dat demisia pe 28.07.2020,am avut pauza 2 luni și 15 zile ,la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate- indemnizatie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Momentan sunt angajata la locul actual de munca de doi ani jumatate, dar in octombrie as dorii sa ma angajez altundeva, iar anul urmator as dori ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danieladam danieladam Buna ziua! Am si eu nelamurire. Daca sotia mea are o vechime de 7 ani pe cartea de munca, iar la actualul loc de munca are aproape 4 luni de munca pana la ... (vezi toată discuția)