avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie ITM

Am depus o reclamatie la ITM in care le ceream o verificare pentru un CIM ,pe care il semnasem dar timp de doua saptamani nu il primisem.Desi este un supermarket renumit si stiind ca ar fi trebuit sa primesc un CIM in prima zi de lucru,analize medicale si protectia muncii fapt care nu s-a intamplat.EU cred ca este ceva grav sa angajezi persoane fara a avea analizele facute inainte de a incepe lucrul(manipularea marfurilor alimentare la raft.)MI-am dat demisia si am primit prin curier decizia de incetare CIM ,inainte sa primesc CIM.AM solicitat ITM sa imi spuna daca acel CIM ete trecut in REVISAL,si daca cele relatate mai sus sunt normale.Am primit ca raspuns ca CA CIM este incheiat si ca angajatorul a prezentat o declaratie pe proprie raspundere prin care eu recunosc ca am primit un exemplar din CIM(DA, l-AM PRIMIT DUPA DOUA SAPTAMANI DE LA INCEPEREA LUCRULUI acuzandui ca lucreaza la negru) si fisa de aptitudini, are si un nr . fisa pe care eu nu am facut-o la acel centru medical, probabil si semnatura care nu este a mea ,Consider ca Supermarchetul nu procedeaza corect cu persoanele pe care le angajeaza Ce este de facut,pentru ca ei sa nu mai procedeze asa?
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
elisabeta05, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 5 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Politia/Parchetul , daca este adevarat ceea ce sustineti.
Cornel Vasile, Consilier juridic
DA ,asa ar trebui ,numai ca in ziua de azi te lupti cu morile de vant.
Eu cred ca angajatorii ar trebui verificati mai des ,nu doar cand primesc reclamatii,si atunci dau dreptate firmelor(pentru ca le umplu buzunarele sau portbagajele ,ii duc la restaurante.Mi-as dori sa fie respect de ambele parti.
EU AM DOUA CIM, neincheiate in REVISAL.Firmele spun ca sunt incheiate iar ITM -ul nu.Ma paseaza de la unii la altii.
elisabeta05, utilizator
Solicitati angajatorului sa va faca dovada transmiterii in REVISAL a incetarii c.i.m. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca la angajare vladp33 vladp33 Cand trebuie semnat de catre angajat contractul de angajare? Din ce stiu eu, daca nu s-a modificat intre timp, cu o zi inainte de inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)
Stare contract - activ in revisal constantin_b constantin_b desi contractul a incetat in data de 01 10 2011, apare activ in REVISAL, angajatorul sustine ca la el in revisal apare inactiv, a actualizat baza de date ... (vezi toată discuția)
Cum anunt itm ul ca am o graviduta claudita79 claudita79 buna ziua am si eu o intrebare: cum anunt la ITM ca am o graviduta??? se de pune un dosar ceva? in REVISAL? (vezi toată discuția)