avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decizie imputatie functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decizie imputatie functionar public

Se poate emite decizia de imputatie in perioada in care raportul de serviciu este suspendat?Sau pe timpul suspendarii nu opereaza prescriptia dreptului de a emite aceasta decizie?Multunesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 14:56, 8 Decembrie 2009
Multumesc pentru raspunsuri.Este vorba de un functionar public aflat in concediu medical care insa a efectuat in totalitate concediul de odihna inainte .Acum trebuie sa recuperam indemnizatia platita in plus pentru CO.Resursele umane au intocmit referat pentru recuperarea banilor si de aici curge termenul de 30 de zile pentru emiterea decizie, insa pe perioada suspendarii nu se poate modifica raportul de serviciu, unul din elementele acestuia fiind drepturile salariale.Am citit insa in Hg 250 ca in acest caz se regularizeaza cu dreturile salariale din luna urmatoare.Insa si aici e o problema:cum se regularizeaza?se retine din salariu fara nici un document sau trebuie decizie.As inclina spre a doua varianta.
Se poate emite o decizie pentru aceasta regularizare , decizie care poate avea ca baza de plecare un referat al serviciului de contabilitate in acest sens.
In speta, se vor aplica dispozitiile art. 85 din legea nr.188/1999.Codul muncii nu isi gaseste aplicabilitatea aici. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public ina_gretcan ina_gretcan Buna ziua tuturor! Care credeti ca trebuie sa fie regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public, prejudiciu constatat ... (vezi toată discuția)
Raspunderea civila oanaportar oanaportar Raspunderea civila a functionarului public: - în baza art. 85 alin 1 din Legea nr. 188/1999: „(1) Repararea pagubelor aduse autoritatii sau institutiei ... (vezi toată discuția)
Raspunderea functionarului public fata de institutie Amelia Sandu Amelia Sandu Speta: functionarul public a primit in gestiune un aparat cu care isi desfasura activitatea. Masina personala i-a fost sparta si aparatul furat. Hotul a fost ... (vezi toată discuția)