avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua! Daca sunt angajata part time la o firma si full time la alta, concediul medical de maternitate se plateste la ambele locuri de munca? Daca la jobul part time nu am stagiu complet, ci doar 5 luni in momentul cand intru in concediu de maternitate se poate cumula cu stagiul de la jobul full time? Sau daca nu se poate se poate renunta la prima luna, jobul part time putand fi efectuat si de acasa, in sensul sa nu dau medicalul la jobul part time ci doar la cel de baza, dupa care la implinirea celor 6 luni de stagiu sa pot beneficia si la jobul part time de restul de concediu? ( probabil doar concediu postnatal)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 13 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti duce la jobul part time adeverinta de la jobul full time ca sa completati stagiul de cotizare si sa luati bani pe concediu medical din ambele parti.

Stagiul de cotizare necesar se calculeaza de cand s-a dat concediul medical initial si nu puteti face nimic mai tarziu, cum ati presupus in intrebare. E ori totul ori nimic, pentru ca concediul de sarcina si lauzie este un tot unitar, chiar daca concediile medicale sunt date lunar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005
art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
Asta înseamnă că pt locul de muncă part time nu o să beneficieze de indemnizație si concediu maternal, întrucât nu are împlinit stagiul minim de 6 luni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, stagiul minim de 6 luni poate fi cumulat de la mai multi angajatori ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Flavia012 Flavia012 Buna ziua, M-am angajat recent la al 2 le-a loc de munca part time si sunt gravida in 14 saptamâni. La primul loc de munca sunt angajata de 4 ani fara ... (vezi toată discuția)
Buna . am muncit incontinuu,am schimbat angajatorul in 6.03.2023 ... anonim20192019 anonim20192019 Buna . Am muncit incontinuu,am schimbat angajatorul in 6.03.2023 la program de 8 ore. În același timp am avut un job part-time de 4 ore,timp de 2 ani. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Simona G9 Simona G9 Buna ziua, Sunt însărcinată și urmează sa intru în prenatal începând cu 1 Ianuarie 2020. In prezent sunt angajata pe perioada nedeterminata în doua ... (vezi toată discuția)