avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumuturi intre societati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumuturi intre societati

Buna ziua.E prima oara cand scriu o intrebare pe acest forum, in speranta ca voi gasi un mic ajutor. Se poate ca o societate sa imprumute o alta societate, fara ca acestea sa aiba vreo legatura intre ele?Daca e legal?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:54, 6 Decembrie 2009
Sigur ca se poate.
Faceti la notar un contract de imprumut sau un contract de imprumut cu garantie imobiliara daca societatea la care ii dati imprumut garanteaza cu imobil pentru societatea care da banii.
Daca societatile au asociat unic apoi se prezinta aceste persoane cu buletinul, CUI, acte constitutive ale societatilor din care reisese ca sunt asociati unici, eventual certificat constatator de la registru.
Daca vreuna dintre societati are mai multi asociati, ori merg toti, ori societatea SRL face o delegati pentru unul dintre ei sa reprezinte SRL ul. Daca e SA trebuie hotararea asociatilor sa dea sau sa i-a imprumut.
... ... ...
Daca semnati imprumut fara garantie, aveti grija sa fie la notar, pt. ca apoi conf. art. 66 legea notarilor in caz in care nu va recuperati banii dati imprumut, contractul constituie titlu executoriu, si cu un executor judecatoresc va puteti recupera banii, daca societatea la care i-ati dat are ceva pe numele ei, are ceva ce se poate recupera.
Va multumesc mult
Imprumutul cu o suma de bani intre doua societati comerciale nu este permis de legislatia comerciala decat in situatia in care aveti in obiectul de activitate al societatii, prevazut in mod expres, acest obiect de activitate.
Conform legii numai societatile comerciale care desfasoara activitati bancare in conditiile strict prevazute de lege au acest drept.
Imprumutul este perfect legal cata vreme este o operatiune ocazionala.
@Andreea

Care este baza legala ???
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator

Alte discuții în legătură

Plafon avansuri din trezorerie iubestedariarta iubestedariarta \"Art. 272 (1) Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul sau reprezentantul legal al societatii, care: 1. ... (vezi toată discuția)
Srl imprumut catre asociat/administrator jovana jovana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la imprumuturile societatii catre unul dintre asociati: asociatul, care este si administrator al ... (vezi toată discuția)
Poatesc x srl credita firma y srl, la care e asociat? Bogdan Frunza Bogdan Frunza Buna ziua, dragii mei! sc x srl din romania e asociat la sc y srl din rep. moldova. Poate sc x srl din romania sa imprumute sc y din rep moldova pe modelul ... (vezi toată discuția)