avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fratii sunt mostenitori rezervatari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fratii sunt mostenitori rezervatari

am un frate, care nu se intereseaza de mine. As vrea sa las mostenire apartamentul proprietate personala unei persoane care are grije de mine. daca fac un testament olograf, si fratele meu il ataca in justitie, are sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:07, 8 Decembrie 2009
puteti dispune prin testament in favoarea unei terte persoane intrucat fratele dvs. nu este mostenitor rezervatar.
dar parintii sunt si dansii ar putea sa ceara anularea acestui act in instanta .
buna ziua!
faceti un testament in forma autentica este cel mai indicat!
de asemenea ar trebui in prealabil sa scoteti un certificat de la IML
Din dispozitiile art. 841, 843 C. civ. si art. 2 din Legea nr. 319/1944 rezulta ca mostenitorii rezervatari sunt doar descendentii,ascendentii privilegiati si sotul supravietuitor ai defunctuluiB-)
in legatura cu intrebarea daca fratele ar putea avea pretentii: nu mai am nici o ruda, nu am parinti, nici copii, testamentul olograf e valabil in fata instantei, sau a notarului, daca nu, este mare taxa la notar pentru un testament referitor la un apartament de 3 camere, in Militari, in orice caz va multumesc pentru raspuns, adelina
multumesc pentru raspuns, am inteles, dar ce este IML??

Alte discuții în legătură

Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Testament sau acte vanzare cumparare ditualina ditualina sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei sotia are si o fiica dinaintea casatorie care ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament kalel103 kalel103 Buna ziua, Am o intrebare legata de dreptul de succesiune. Unul din parintii mei a murit si a lasat testament pe numele meu. Mostenirea (este vorba de un ... (vezi toată discuția)