avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Construire in extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Construire in extravilan

Buna seara,
Intentionez sa execut o constructie pe un teren proprietate personala, dar din cauza deschiderii mici trebuie sa ma rezum la a construi in extravilan, unde terenul se largeste.
Am cerut primariei un certificat de urbanism predecesor autorizatiei de construire pentru a construi o anexa gospodareasca agricola in extravilan, in imediata vecinatate a limitei cu intravilanul (10 m de limita).
Detin acest teren mostenit de la parinti dar domiciliul meu este in alt judet, si doresc sa fac o constructie unde pot sa depozitez unelte agricole precum si unde sa pot sa locuiesc pentru perioadele campaniilor agricole.
Primaria imi da respingere cererii spunand ca conform Legii 50/1991, constructia mea nu se incadreaza acolo pentru ca este la distanta prea mica de localitatea unde se afla terenul (in acest caz - intravilan) si as dori daca se poate prezenta o interpretare autorizata a paragrafului legii 50/1991 :
"Anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole
Construcţiile situate în zone izolate în extravilan şi îndepărtate de localitatea de reşedinţă a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească maşini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum şi spaţii pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole."
Va multumes.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
GBBogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat de primarie iulian7d iulian7d Buna ziua. Astazi am ridicat de la primarie un proces-verbal de constatare a contraventiei precum ca am construit fara autorizatie = amenda de 2.000 de lei. ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)
Constructie teren agricol mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta? multumesc (vezi toată discuția)