Buna ziua!eu si sotul lucram in cadrul aceeasi companii, doar ca el este pe postul de manager. Sotul doreste sa demisioneze, iar eu doresc sa raman. Problema este urmatoarea: exista posibilitatea sa imi ceara sa demisionez/exercite presiune pt a pleca singura. Mentionez ca eu am revenit din concediul de maternitate mai devreme cu 7 luni si beneficiez de stimulent de insertie. As dorii sa stiu daca exista o lege care ma protejeaza in aceasta privinta.
Multumesc frumos
Plus ca Demisia este un act unilateral, nu va poate obliga nimeni sa o semnati.
Sa va concedieze, cu respectarea prevederilor legale, daca "nu mai au nevoie de dvs.".
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.