avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda euribor la 6m
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda euribor la 6m

Buna ziua.
Am luat un credit ipotecar in luna noiembrie anul acesta si vreu sa va intreb daca stiti cand se va revizui dobanda, la 6 luni dupa luarea creditului (Aprilie) sau pe 31 decebrie?
Cei de la banca mi-au zis ca la 6 luni de la luarea creditului dar in contract scrie ca dobanda se va revizui la 30.6 si la 31.12 ale anului.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:33, 15 Ianuarie 2010
Asa ar trebui sa fie cum v-au zis la banca, adica la 6 luni de la luarea creditului (aprilie) , daca e la 6m nu are cum sa fie altfel.
In momentul cand mi-au dat creditul ei mi-au calculat asa:
indicele euribor +marja mancii=rata
unde indicele euribor este 1.313 (cel din data de 30.06.2009)
Acum intreb daca dobanda se va revizui la 6 luni de la data luarii creditului atunci nu ar fi fost normal ca indicele euribor sa fi fost cel din luna in care am luat ceditul (luna noiebrie cand indicele euribor era 1.001) ?
Multumesc.
Trebuia sa intrebati acest lucru la semnarea contractului, nu inteleg cum au luat erurioborul din luna iunie........... nu e posibil ca au gresit cei de la banca?
'EURIBOR'' înseamnă European Interbank Offered Rate si este un indice de referintă independent, recunoscut internanional reprezentând rata
dobânzii minime sau de bază comunicată de Banca Centrală Europeană pentru creditele acordate în euro de către o bancă de prim rang unei alte bănci
de prim rang (fixată la ora 11 a.m., ora Bruxelles-ului).
"in contract scrie ca dobanda se va revizui la 30.6 si la 31.12 ale anului"
, deci din ianuarie veti plati alta rata
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
SEBASTIAN VITTA, Expert judiciar
Baza de referinta dupa care trebuie sa va luati este cea din contract si care ati luat-o la cunostinta , nu ceea ce va spun cei de la banca.
#-o

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 patrick 16 patrick 16 Am o intrebare in legatura cu OUG 50/2010 ,in 2009 am contactat un credit ipotecar ,in care la dobanda era stipulat : EURIBOR la 6 luni + 4,29 p.a.( la timpul ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa cer bancii modificarea ratei la credit? ncris78 ncris78 In luna mai 2009 am contractat un credit de nevoi personalein euro de la o banca , in urmatoarele conditii: rata dobanzii de 19.04%, variabila, Euribor la 6 ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)