avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RECUZARE JUDECATORI !!??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RECUZARE JUDECATORI !!??

Am facut o cerere stramutere a unei cauze datorita faptului ca Instanta respectiva nu-mi prezinta incredere , termenul fixat pentru solutionarea stramutarii fiind in martie 2010!!
..In acelasi timp am solicitat ICCj si suspendarea cauzei ...aceasta refuzandu-mi cererea .....!! ....nu stiu de ce ?????
....POT RECUZA JUDECATORII ACELEI INSTANTE ?????
DE CATE ORI POT SA FAC RECUZARE ????
AS DORI SA-I RECUZ PE TOTI DE LA ACEA INSTANTA !!!!!
..Pot ????
Va multumesc ????
Cel mai recent răspuns: ion-alin , utilizator 16:48, 5 Decembrie 2009
Puteti formila cererea de recuzare atat in scis cat si oral, numai ca trebuie motivata , intru-cat legea prevede expres si limitat motivele pt care se pot recuza judecat.Nu cred ca aveti mari sanse sa va fie admisa cererea de recuzare.
Puteti sa faceti toate actiunile pe care le doriti, numai ca pt a fi castigate, trebuie temeinic motivate.
motivarea este foarte clara ...solutii eronate data de acea instanta inalta cauza care ma priveste , fapt ce denota , pe langa alte aspecte ..influente ....
....va multumesc !!
Imi pare foarte rau ca va dezamagesc, dar solutia fie ea si gresita data de aceasta inst intr-o cauza ce va privea pe dvs, nu este motiv de recuzare., este vorba de alta cauza alt ob, etc.Nu va recomand sa form cerere de recuz decat temeinic motivata, altfel nu veti face altceva decat sa irit judecat. Dati-i sansa sa judeca cauza, si sa ia o hot pe baza probelor administrate.Mult succes!
..Multumesc !!
...in situatia in care se aproba de catre ICCJ .cererea de stramutare , se anuleaza decizia data de instanta actuala ???
..nu vad nici o logica a stramutarii daca judecarea cauzei continua la instanta respectiva !!!
..instanta respectiva este 200% corupta ....ca multe altele ..!!
Potrivit art.28 alin.2 C.proc.civ., nu se pot recuza toti judecatorii unei instante sau ai unei sectii a acesteia.

Asupra cererii de strămutare instanţa competentă poate pronunţa două soluţii :
• de admitere a cererii;
• de respingere a cererii.

In primul caz, pricina va fi trimisă spre judecare unei alte instanţe de acelaşi grad, arătându-se totodată în hotărârea pronunţată în ce măsură vor fi păstrate actele îndeplinite de instanţă înainte de strămutare.

Dacă cererea de strămutare este respinsă, judecata continuă la instanţa iniţial sesizată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Formula cerere de stramutare a unui dosar dupa ce in cauza a fost respinsa o cerere de recuzare formulata de catre judecator cristina69 cristina69 Buna dimineata Speta este urmatoarea: Intr-un litigiu de munca aflat in apel , judecatorul caruia i-a fost repartizata cauza spre solutionare a formulat o ... (vezi toată discuția)
Suspendare in camera de consiliu la iccj ..!!!??? ion-alin ion-alin Am facut o cere de stramutare a unui proces si in acelasi timp am solicitat supendarea procesului la instanta respectiva . Am obtinut un certificat prin care ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)