avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - demisie presedinte + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - demisie presedinte + comitetul executiv

BUna, sunt membru in comitetul executiv in asociatia de proprietari. Presedintele si-a dat demisia saptamana trecuta. asociatia de proprietari mai are 2 cenzori din bloc, femei, care locuiesc de mult si se cred stapane. amandoua stapanesc uscatoriile de la etajul propriu ca si cum ar fi doar a lor si nu doresc sa impartaseasca si celorlalti proprietari. Presedintele dandusi demisia, eu sunt singura in comitetul executiv inseamna ca preiau eu functia pana la alegeri? Mentionez ce cele 2 cenzorite nu doresc ca eu sa fiu presedinte pe motiv ca eu nu mai stau in bloc- am chirias- dar eu sunt o persoana implicata si mereu ma interesez despre situatia blocului. Saptamana trecuta am convocat Adunarea Generala impreuna cu presedintele demisionar pentru preluarea actelor si alegerea unui nou presedinte. AM afisat anunt cu o saptamana inainte,semnat de presedinte, am sunat proprietari sa fie prezenti la sedinta si cu o zi inainte de sedinta cele 2 cenzorite au pus alt afis ca sedinta nu se mai tine, si se tine la o alta data. cunosc situatia blocului de vreo 7 ani, am facut cerere scrisa catre presedinte la un moment dat sa primesc situatia cheltuielilor lunara care apar in tabel cu justificare (bon, chitanta, etc) nu am primit nimic nici pana in ziua de azi si am trecut cu vederea. Unul din cenzori, pe care l-am tot abordat de-a lungul anilor sa imi prezinte situatia cheltuielilor nu mi-a raspuns niciodata, ultima oara nici nu a deschis usa, raspunzand prin usa ca nu este disponibila. Administratorul nu ajuta in niciun fel, nici macar cu temei legal sa prezinte situatia si cum ar trebui sa functioneze o asociatie de proprietari. As vrea sa stiu ce optiuni am, fiind in comitetul executiv singura momentan, legal, sa urmam cu totii aceeasi lege si sa nu isi faca fiecare legea lui/ei? Mentionez ca am citit legea 196/2018 doar ca .....nu am cu cine sa o implementez. aparent asociatia noastra merge dupa legea veche dar modificata dupa bunul plac.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
IldikoAna, utilizator
Cel mai recent răspuns: FreePlanet , utilizator 21:56, 24 Octombrie 2021
Buna ziua,
Puteti organiza o noua sedinta, respectand legea ( Tabel convocator si/sau scrisoare recomandata cu continut declarat) si ii puteti atentiona sa nu mai i-a in considerare afisele /anunturile...cum ca sedinta nu se mai tine sau se tine in alta parte...
Nu reusiti nici asa...depuneti o sesizare, In scris, la Primarie-compartiment specializat, prin care reclamati practica acelor persoane, de a modifica ora/data de organizare a sedintei ( la reclamatie puteti atsa si tabelul convocator in care specificati data si ora adunarii precum si afisul pus de acele persoane) si vedeti ce va spun dumnealor.
Legat de uscatorie...aceasta represinta spatiu comun, daca nu a fost inchiriat..., si puteti scrie si asta in reclamatia catre primarie.
da pot organiza o noua sedinta, doar ca situatia este deja penibila si daca as mai pune si eu un afis cu o noua sedinta, proprietarii nu s-ar mai prezenta nici atat la sedinte. Femeile acelea nu sunt prezente in asociatie, nu se implica, dar au depus efortul de a se deplasa la fiecare usa anuntand ca nu se mai tine sedinta initiala. Fac sesizare la primarie dar asociatia noastra nu cred ca e inscrisa la judecatorie si posibil nici primaria sa nu stie de noi si de componentata asociatiei. Situatia este asa penibila incat nici cei de la primarie nu cred ca au chef sa investigheze motivele acelor 2 doamne , care vor sustine ca nimeni nu putea sa se prezinte la sedinta initiala, ceea ce nu este adevarat. Eu luand legatura cu multi proprietari anuntand despre Adunarea Generala. Mi se pare ca este un sac fara fund aceasta situatie cu asociatiile de lorcari, si fiecare isi aplica legea proprie chiar daca dansele nu sunt parte a comitetului executiv ......
Daca nu este inscrisa la judecatorie inseamna ca nici nu exista dpdv legal.
Contractele la utilitati de cine sunt semnate?
Daca nu doriti sa faceti reclamatie mergeti la sedinta "convocata" de dumnealor si vedeti ce se intampla...
Oricum, sedinta nu se organizeaza "prin anuntare la usa", ci prin tabel convocator si/sau scrisoare recomandata.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
De cine ar trebui sa fie semnate? Comitet executiv? Tind sa cred ca au fost semnate de administrator.
Nu suntem inscrisi la judecatorie asta e sigur.
Pentru corecta si completa dv informare studiai temeinic disp L nr 196/2018
Presedintele de asociatie avea dreptul conform disp L nr 196/2018 sa deroge exercitarea atributiilor sale in sarcina unui membru al comitetului executiv
Daca ex presedintele nu a inteles sa incheie document ,dv nu puteti preklua atributiile presedintelui de asociatie
Dv ca si proprietar ain condominiu detineti calitatea de membru proprietar ?
Avand in vedere cele precizate pozitia dministartorului si a celor 2 cenzorite se pare ca va luptati cu morile de vant,greu sa impuneti respectarea si aplicarea legii acolo unde exista "gica contra"

Alte discuții în legătură

Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)