avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul indemnizație reparatorie cu salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul indemnizație reparatorie cu salariul


As dori sa aflu daca pentru anul 2020 se poate cumula indemnizația reparatorie (urmaș de erou martir al Revoluției Române din decembrie 1989) cu salariul? Anterior existau niste prevederi care interziceau acest lucru daca se depasea un anumit plafon al salariului mediu brut.
Stiu ca exista ordonanța 95/2014 care are anumite prevederi in acest sens dar nu am reusit sa le inteleg.
Multumesc
Elena
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 17 Decembrie 2019
Buna seara,
Nu exista nicio incompatibilitate intre acea indemnizatie (Dumnezeu sa-l odihneasca pe cel trecut la Domnul mai ales acum ca este 16.12. adica 30 de ani de la inceputul REVOLUTIEI) si salariu!
Prevederea din art. 4 alin.4 din Legea nr. 341/2004 : “ (4) De o indemnizație lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, beneficiază și persoanele care au obținut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3, numai dacă au un venit mai mic decât salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. De aceleași drepturi și în aceleași condiții beneficiază copiii eroilor-martiri, indiferent de vârstă, dacă nu sunt încadrați în nicio formă de învățământ ori nu realizează venituri din motive neimputabile lor.” nu mai exista.

Art. 4 a fost modificat de pct. 7 al art. I din OUG nr. 95 din 29 decembrie 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmas erou revolutie 29 ani are dreptul la indemnizatie? zefirzefir zefirzefir Nu pot sa ma lamuresc singur daca din 2016 este specificat ca urmasii de EROU MARTIR I REVOLUTIEI ROMANE-1989,vor beneficia de indemnizatie indiferent de ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei de revolutionar bibiti bibiti cine poate sa imi raspunda si mie la intrebarea urmatoare esalonarea despre care este vorba la revolutionari in 2012 cind mai exact se dau (vezi toată discuția)
Copiii eroilor-martiri primesc, in 2012, indemnizatia prevazuta de legea nr. 341/2004? mariana47carmen mariana47carmen Va rog frumos sa-mi spuneti daca copii urmasilor eroilor martiri de la Revolutia din Decembrie 1989 mai iau in 2012 idemnizatia prevazuta de lg. 341/2004, ... (vezi toată discuția)