avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mai mic decat in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mai mic decat in acte

Buna ziua, am cumparat in urma cu 5 luni o casa situata intr-un duplex. Acum o saptamana am facut ceva masuratori si am observat ca suprafata terenului aferent este mai mica (latimea terenului in acte este de 10.44m iar fizic sunt doar 10.00m. Pe o lungime de 24m). Am descoperit si cauza: casa nu este amplasata corespunzator pe lotul aferent iar gardul de la jumate era deja construit. Acum dezvoltatorul doreste sa mute gardul dintre mine si vecina astfel incat suprafata sa corespunda dar asta inseamna ca o parte din casei ei sa figureze pe terenul meu. Casa este achizitionata prin credit ipotecar. Cum pot reglementa situatia creata si daca pot obliga dezvoltatorul sa mute celalalt gard dinspre proprietatea vecina care nu este vanduta si ii apartine dezvoltatorului. Multumesc

Alte discuții în legătură

Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Constructie foarte aproape de casa mea marianiof marianiof Buna seara. Acum 3 ani am cumparat o casa amplasata pe un teren de 250 mp. In stanga si dreapta casei am alte 2 case construite, in fata case este drum de ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute,obligatii andra-celia andra-celia Am si eu o problema si va rog daca ma puteti ajuta, o sa incerc sa fiu cat mai explicita,acum 5 ani tatal meu a vandut un teren in spatele casei ... (vezi toată discuția)