avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen intampinare

Cine ma poate ajuta și pe mine cu calculul termenului pt depunerea unei întâmpinari? Data de pe plic este 9 decembrie. Se iau în calcul și zilele libere? Cum ar trebui sa calculez. Nu as vrea sa depășesc termenul. Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:13, 18 Decembrie 2019
Da, se calculează zile calendaristice. Și zilele libere intră în calcul.
Buna seara
Termenul este in zile CALENDARISTICE deci se numara TOATE zile e inclusiv cele libere de orice fel.
Daca ultima zi este intr-o zi libera (weekend sau alta zi nelucratoare) atunci termenul se implineste in prima zi lucratoare.
Se ia in calcul data de pe plic deci daca trimiteti in ultima zi cu posta acea zi este luata in calcul la calcularea termenului de decadere.
Daca aveti 25 de zile de depunere a intampinarii atunci el se implineste in 03.01.2020, zi lucratoare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti, cum calculez termenul de 7 zile, intr-un ... Crisel Crisel Va rog sa-mi spuneti, cum calculez termenul de 7 zile, intr-un dosar civil, lucrătoare sau calendaristice? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Termen apel ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! cum se calculeaza termenul pt depunerea apelului,30 zile lucratoare de la data plicului,se ia in calcul si aceasta data? (vezi toată discuția)