avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM pentru voluntarii care activează de acasă
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM pentru voluntarii care activează de acasă

Salutare! Care sunt obligațiile beneficiarului (ONG), in ceea ce privește SSM, față de voluntarii care activează de la domiciliu?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:51, 18 Decembrie 2019
Nu se face nici o diferentiere intre activitatile desfasurate de voluntar asa ca se aplica prevederile din Legea 78/2014 care spune ca voluntarului trebuie sa i se intocmeasca fisa de voluntariat care este un fel de fisa de post si fisa de protectie a voluntarului care acopera partea de securitate a muncii.
ART. 11 din LEGE Nr. 78/2014 din 24 iunie 2014
privind reglementarea activităţii de voluntariat în România
(1) Voluntariatul se desfăşoară pe baza unui contract încheiat în formă scrisă, în limba română, între voluntar şi organizaţia-gazdă. Obligaţia de încheiere a contractului de voluntariat în formă scrisă revine organizaţieigazdă. Forma scrisă este obligatorie pentru încheierea valabilă a contractului.
5) Contractul de voluntariat este însoţit obligatoriu de fişa de voluntariat şi fişa de protecţie a voluntarului
(8) Fişa de voluntariat conţine descrierea în detaliu a tipurilor de activităţi pe care organizaţia-gazdă şi voluntarul au convenit că acesta din urmă le va desfăşura pe parcursul contractului de voluntariat.
(9) Fişa de protecţie a voluntarului conţine instrucţiuni cu privire la desfăşurarea activităţii acestuia, cu respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru activităţi ce ies din domeniul de acoperire al fişei de protecţie a voluntarului, organizatorii activităţii vor apela la inspectoratele teritoriale de muncă ce vor pune la dispoziţia acestora instrucţiuni de securitate a muncii specifice activităţii
respective.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Întrebarea mea este cum poți instrui ssm/su ... ssm su ssm su Bună ziua, Întrebarea mea este ...cum poți instrui ssm/su angajatii care fac activități de voluntariat, respectiv arheologi, prin fișă colectivă ... (vezi toată discuția)
Voluntariat gluten gluten Cine intocmeste Fisa de protectia voluntariatului si fisa de voluntariat? Raportul de activitate se intocmeste lunar? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract voluntariat in unitate scolara ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU As dori sa stiu daca pot inchia un contract de voluntariat cu o unitate scolare, iar daca pot inchie un contract de voluntariat, care sunt conditiile de ... (vezi toată discuția)