avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare chirii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare chirii

Buna seara,
Daca de la inceputul lunii am inchiriat cladirile, codul de tva l- am optinut azi 18 dec. si vreau sa depun maine notificarea de taxare chirii pot factura vhiria pe toata luna cu tva ?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:41, 19 Decembrie 2019
Depinde ce ati scris in contract.
1.Daca trebuia sa intocmiti factura inainte de data de 18 decembrie, luna aceasta aceasta intocmiti factura fara TVA si scrieti la data intocmirii acea data anterioara zilei de 18 decembrie. Din ianuarie 2020 scrieti factura cu TVA.
2.Daca conform contractului trebuie sa intocmiti factura dupa 18 decembrie, obligatoriu facturati cu TVA.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
Radu Varciu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Tva contract de inchiriere avas avas Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)