avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfintare post reintoarcere din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfintare post reintoarcere din CIC

Buna ziua,
Numele meu este Andreea Socaci si am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii.
In prezent sunt in CIC, data reintoarcere la munca trexuta in cerere 03.01.2020. Saptamana trecuta am fost sa depun cererea de reintoarcere in cadrul firme, luni dimineata am fost contactata de seful de departament in vederea unei discutii programata pe azi. Dansul nu s-a prezentat azi, dar m-a informat colega de la HR ca mi se desfinteaza postul si am preaviz de 20 de zile.
Este corect dpdv procedural si legislativ modul in care s-a procedat? Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sunt complet dezorientata si nu stiu incotro sa merg
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
Andreea Socaci, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 20 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti fi concediata numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Cererea de reintoarcere in cadrul firmei ati depus-o ?
Buna seara, da, am depus cererea de reintoarcere saptamana trecuta miercuri.

Cornel Vasile a scris:

Puteti fi concediata numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Cererea de reintoarcere in cadrul firmei ati depus-o ?

acest răspuns util
In acest caz, la data revenirii din CCC asteptati sa vi se comunice instiintarea de preaviz, dupa care leputeti atrage atentia asupra art.25 din OUG 111/2010 si daca tot persista , atunci puteti contesta decizia de concediere.
Chiat daca nu am anuntat in scris, oficial revenirea mea cu minim 30 de zile inainte?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, la data revenirii din CCC asteptati sa vi se comunice instiintarea de preaviz, dupa care leputeti atrage atentia asupra art.25 din OUG 111/2010 si daca tot persista , atunci puteti contesta decizia de concediere.

acest răspuns util
Chiar daca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea salariului dupa mărire primită ca sa ma întorc din concediu creștere copil Mama Rozalia Mama Rozalia Ce drepturi am intoarsa mai repede din Concediu Crestere copil, la locul de munca, unde mi-i s-a acordat o mărire de salariu ca sa ma întorc? Dupa 4 luni se ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul ccc dea_power dea_power Buna ziua! As vrea sa stiu daca e legala desfiintarea postului pe care eram angajata fara instiintarea mea in timpul CCC..Ieri mi-am depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului - concediu de crestere a copilului popoviciu13 popoviciu13 buna, intr-o luna ar trebui sa ma reintorc la munca din concediu de crestere al copilului. Postul meu este desfiintat. Un alt post pe studiile mele nu am sa ... (vezi toată discuția)