avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura transport aferenta achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura transport aferenta achizitie intracomunitara

Am urmatoare problema, am facut o achizitie intracomunitara de bunri in octombrie 2009, am primit marfa am receptionat-o in luna oct., factura de transport aferenta acestui transport este emisa in 29 oct, dar eu am primit-o deabea in dec de la furnizorul extern. Nustiu cum sa procedez, este in euro, cum sa o inregistrez, ce implica ea d.p.d.v al decontului e tva deja depus pe oct, daca o inregistrez in noiembrie unde o trec in decontul de tva, -
-factura se trece in declaratia 390
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:04, 5 Decembrie 2009
Chiar daca data facturii este 29/10/09 dvs. o inregistrati atunci cand ati primit-o, adica in noiembrie si o treceti in decontul acestei luni.

Facturile de servicii nu se raporteaza in declaratia 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii malis malis In luna noiembrie am primit marfa de la un furnizor extern(achizitie intracomunitara),factura avand data de 12.10.2012.Am declarat factura in declaratia 300 si ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara fara inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari Sanda Nedelea Sanda Nedelea Am urmatoarea problema: Firma la care lucrez a achizitionat marfa din Anglia si data facturarii este inaintea inregistrarii in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)