avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident munca

Buna ziua ,eu in data de 12-09-2019 am avut un accident de munca,fiind vorba de o sina de cale ferata de 8 m ce a cazut de la inaltimea de 1,5 m si ma lovit peste piciorul stang provocand-umi o fractura bimaleolara la peroneu,,,,mai exact in aceasta data mentionata mai sus ma aflam in timpul serviciului la SC.RELOC.SA .CRAIOVA,,,in hala de reparatii locomotive,la care seful meu mi-a zis sa cobor in canal(unde se repara locomotive )deasupra canalului exista sine de cale ferata,,,apoi colegii mei au desfacut sina din sistemul de prindere pt a fi schimbata,la indicatia sefului,,,,la un moment dat sina le a scapat si a cazut in canal peste mine,lovind-uma peste picior.Mentionez ca nu sa folosit macaraua pt a mentine sina.La momentul respectiv nu purtam bocanci,deoarece nu puteam sai folosesc fiind marime mica,si altii de marimea mea nu aveau la magazie.In momentul de fata sunt in concediu medical.Va rog frumos sa ami spunet daca pot sa dau firma in judecata pt daune morale si daune materiale constand in cheltuieli suportate de mine pt servicii medicale,Iar in ce consta faptul ca nu purtam bocanci(pe care nu erau marimea mea la magazie)daca pot lua amenda pt asa ceva.Mentionez ca de 4 ani nu am mai primit nici o pereche de bocanci...Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2019
, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:27, 8 Iulie 2020
Sunt aplicabile prevederile de la
-art. 44 (1) Compensaţia pentru atingerea integrităţii reprezintă o sumă fixă în bani şi se acordă integral, o singură dată, fără a afecta celelalte drepturi sau indemnizaţii la care este îndreptăţit asiguratul, şi nu este luată în baza de calcul pentru determinarea acestor drepturi.
(2) Cuantumul compensaţiei pentru atingerea integrităţii se stabileşte în funcţie de
gravitatea leziunii, în limita unui plafon maxim de 12 salarii medii brute, comunicate de
Institutul Naţional de Statistică.
(3) Criteriile şi grilele pe baza cărora se acordă compensaţia pentru atingerea integrităţii se stabilesc prin decizie a preşedintelui CNPAS.
Puteti sesiza CJP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
In mod normal, compensatia (se acorda o singura data) se poate acorda inainte de pensionarea de invaliditate care este o suma lunara.
multumesc mult,,,o sigura antrebare ,,eu deja am decizia de pensionare gradul III,,si intrebarea este daca acum pot face cerere pt compensatie
Gasiti raspunsul in mesajul anterior. Cititi cu atentie. Depuneti sesizarea mentionata daca vreti un raspuns clar.
vroiam doar sa stiu ce inseamna ,,au dreptul la compensatie ,exclusiv persoanele care au fost acceptate cu pensie de invaliditate,,va multumesc
Eu nu am scris in mesaj, citez: "....exclusiv persoanele care au fost acceptate cu pensie de invaliditate." Am scris sa va adresati CJP.

Alte discuții în legătură

Drepturi in accident de munca adicutz adicutz Buna ziua.Tatal meu a suferit un accident de munca. in urma caruia a trebuit sa i se amputeze un deget de la mana si inca trei sa necesite reparatie ... (vezi toată discuția)
Despăgubiri morale accident de muncă mortal Pavaroti Pavaroti Buna ziua, Am un prieten care a decedat din cauza unui accident de muncă, din vina angajatorului, a cazut de pe o schela metalica neasigurata. Patronul s-a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? GABIBOSS GABIBOSS Daca in urma unui accident de munca din vina angajatorului am ramas cu .incapacitatea de a folosi mana stanga la nivel normal, angajatorul trebuie sa.mi ... (vezi toată discuția)