avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar?

Buna,
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu mai lucrez acolo de ceva luni.
Pe extrasul de cont este specificat ca banii au intrat in contul meu ca si salariu.Exista posibilitatea ca firma respectiva sa ma oblige sa le returnez banii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 5 Decembrie 2009
Art. 272. - (1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.(Codul muncii)
Este bine sa luati legatura cu respectivul angajator. Ar putea fi o greseala sau ar putea fi restante salariale care au fost constatate in urma vreunui control financiar intern sau extern.
@Pneagu- sunt total de acord cu dumneavoastra!
Orice suma nedatorata incasata trebuie restituita ! Insa este foarte posibil ca sa fi fost un salariu neplatit sau alte restante pentru ore suplimentare , etc

@Iunana - chiar daca nu il intrebati pe fostul angajator ce este cu acei bani , tot isi vor da seama daca au fost cumva virati din greseala si vi-i vor cere inapoi! Asa ca , mai indicat si cel mai corect este sa sunati dvs pentru a vedea de ce v-au fost virati in cont !
B-)
Bineinteles ca trebuie sa returnati aceea suma pe care ati primit-o in cont fara sa va fie datorata....
@MIHAI GRIGORE, am specificat ca este posibila si o astfel de situatie:

Ar putea fi o greseala sau ar putea fi restante salariale care au fost constatate in urma vreunui control financiar intern sau extern.
Puteti fi acuzata de ceea ce in limbaj juridic se numeste,, imbogatirea fara justa cauza sau fara just temei,, , mai ales ca v-ati si dat seama de acest lucru!
Puteti fi data in judecata de firma si obligata la restituirea sumei si eventual plata unor,,penalitati,, ,caci cu acesti bani firma ar fi putut face alte lucruri( sa constituie un depozit bancar si sa ia dobnda,etc).
Asta numai in cazul in care vi s-a facut o plata eronata si a-ti incasat o suma necuvenita!
Poate fi si o eroare a bancii care v-a virat dvs. banii in locul altcuiva!

Alte discuții în legătură

Bani virati gin greseala in contul meu magicbycat magicbycat am primit un telefon de la firma unde am lucrat in urma cu 7 luni prin care am fost anuntata ca datorita faptului ca in firma mai era cineva cu numele meu de ... (vezi toată discuția)
Suma de bani in cont din eroarea unui functionar bancar ferarri_enzo ferarri_enzo Buna ziua, nu stiu daca sectiunea aleasa pentru problema mea este corect aleasa, am studiat inainte si mi s-a parut ca aici ar fi! Caut un consultant care sa ... (vezi toată discuția)
Am primit bani in contul meu bancar fara sa fac nici o tranzactie Alexbb Alexbb Buna ziua. Am observat ca in contul meu bancar a aparut o suma nu foarte mica de dolari. Nu trebuia sa primesc bani de la nimeni. Probabil a fost greseala ... (vezi toată discuția)