avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recalculare pensie

Am lucrat in sistemul cooperatiei de consum timp de 40 de ani. La pensionare nu mi s-a luat in calcul adeverinta cu salariile obtinute pentru munca in acord. Dupa cateva incercari de a obtine recalcularea pensiei, am initiat un proces cu Casa de pensii. Trei colege am facut acest lucru, fiecare individual. Doua dintre noi am obtinut hotarare definitiva dupa doi ani de proces. A treia colega a primit hotarare , a primit si diferenta pentru cei doi ani trecuti de la data depunerii cererii de recalculare, dupa care a primit , din partea curtii de apel decizie de acceptare a apelului inaintat de casa de pensii. Ulterior a primit si hotarare cu titlu executoriu de recuperare a banilor primiti ca diferenta din partea Casei de pensii. Motivul : sume necuvenite. Nu inteleg. Casa de pensii a facut apel la fiecare Hotarare judecatoreasca , dar fiecare apel a fost judecat de alt complet de judecata. Doar unul a fost admis. Pe de alta parte pentru doua din noi sumele au fost achitate dupa judecarea apelului, pentru cea de-a treia s-au achitat sumele inainte de judecarea apelului , ulterior fiind admis apelul. As dori sa consult un avocat si sa ma sfatuiesc pentru aceasta speta (totul contracost). Multumesc !

Alte discuții în legătură

Plata diferenta pensie de intretinere copil? Cristibox1976 Cristibox1976 Buna ziua! In 2018, fosta sotie m-a dat in judecata pentru recalcularea pensiei de intretinere copil. Nu m-am prezentat la proces(ca de obicei) fiind de acord ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare pensie, inainte de apel. Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In urma uni proces de doi ani cu Casa de pensii, am obtinut o Hotarare judecatoreasca de la Tribunalul judetean prin care se aproba cererea mea de recalculare ... (vezi toată discuția)
Recalcul pensie LINTEANU LINTEANU As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai ... (vezi toată discuția)