avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma cu datorii , acumulare datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma cu datorii , acumulare datorii

Buna ziua, am o nelamurire, vad tot felul de firme(in mare parte SRL) nou infiintate care au datorii uriase chiar de la infiintare si nu produc nimic.Ex: firma infiintata in 2016 datorie 200. 000lei, cifra de afacere -500lei in primul an si alte exemple de genul acesta. De unde poate o firma sa acumuleze datorii uriase in primul an de activitate? De la banca sau IFN sunt sigur ca nu pot lua bani deoarece nu au nici macar 3 balante fiscale depuse, nu s-a implinit nici un an calendaristic si nici nu au cifra de afacere. Are cineva o idee?.Inca un lucru interesat este faptul ca datoria este direct proportionala (aproximativ) cu activele imobilizante si cele circulante. De ex: datorie 200. 000lei ,ac. imobilizante 160.000 lei si ac. circulante 20. 000lei. cifra afacere 0. Ce pareri aveti , cum se poate face asta?

Alte discuții în legătură

Bilanțul unei firme Mihai G Mihai G A-mi puteți spune de ce o firma are profit net negativ? Un exemplu: 2017 Cifra de afaceri 900000 de lei. Profit net -43000. Datorii 64000. Capital propriu ... (vezi toată discuția)
Ajutor! bilant de lichidare. evgheni evgheni Buna seara Imi puteti spune daca bilantul de mai jos este acceptabil pentru ONRC in vederea radierii ? Mentionez ca certificatul de atestare fiscala emis de ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala -inscrierea ca platitor tva IoanBordanc IoanBordanc Intreprinderea individuala a fost inregistrata legal in luna august 2.010 . Activitatea de comert a fost inceputa la 01.10 .2.010 . In perioada ... (vezi toată discuția)