avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca ai facultate pe alta specializare, dar ai facut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca ai facultate pe alta specializare, dar ai facut liceul pedagogic esti incadrat la studii superioare la educatoare?

Ma poate lamuri cineva daca absolventii de liceu pedagogic care fac o facultate care nu este de profil au nevoie de certificat de absolvire a programelor de formare psihopedagogica ca sa poata fi incadrati ca profesori educatori si platiti pentru studii superioare? Imi este neclara metodologia privind mobilitatea personalului didactic, desi la punctul 5 se specifica faptul ca pentru cei care au absolvit inainte de 2005, foaia matricola de pe spatele diplomei de bacalaureat (cu disciplinele cerute) are acest rol. Eu am revenit in invatamant dupa o perioada indelungata in care am profesat in alt domeniu si constat ca desi am definitivatul dat si o vechime in invatamant mai mare de 6 ani nu mi se ia in calcul la salariu nici facultatea si nici vechimea din afara sistemului. V-as fi recunoscatoare pentru orice indiciu, macar sa stiu unde sa caut "lumina" in legislatie. De asemenea daca imi puteti da un exemplu pentru situatii asemanatoare cu a mea si ce solutii sunt mi-ar fi de mare ajutor
Cel mai recent răspuns: silvana2020 , utilizator 14:29, 28 Decembrie 2019
1. Pentru absolvenţii cu diplomă ai liceului pedagogic, ai colegiului universitar de institutori sau ai ciclului I de studii universitare de licenţă cu specializarea „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” se consideră îndeplinită cerinţa privind pregătirea psihopedagogică de nivel I prevăzut în Metodologia-cadru de organizare a programelor de formare psihopedagogică prin departamentele de specialitate din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate în vederea certificării competenţelor pentru profesia didactică, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3580/2017, cu modificările şi completările ulterioare.
(Metodologie mobilitate personal didactic 2019-2020)

2. Legea 153/2017
art.10
...
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Încadrarea conform prevederilor art.4 (d) ºi art. ii din legea nr.387/2009 ionela adriana ionela adriana Sunt cadru didactic, educatoare-educator la o şcoală specială, iar momentan sunt încadrată institutor I. Sunt absolventă a Colegiului Universitar, ... (vezi toată discuția)