Bună ziua! Am o fetiță de 12 ani și aș dori să ne stabilim în Germania.Sunt divorțată iar custodia fetiței este comună cu domiciliul stabil la mamă.Tatal refuză categoric ca fetița să iasă din țară. Vă rog să mă ajutați, cum să procedez.
Va trebui sa va adresati instantei sa cereti schimbarea locuintei copilului in Germania, suplinrea acordului tatalui pt a-i face copilului pasaport.
Trebuie sa dovedti ca interesul copilului e sa se mute cu dvs in Germania, angajat avocat pentru asta.
Da, fara proces nu aveti cum sa va mutati.
Trebuie ca avocatul sa va analizeze si hotararea pe care o aveti inclusiv, in ceea ce priveste programul de vizita al tatalui.
Este un proces mult mai complicat decat pare intrucat va trebui sa aveti o locuinta acolo si sa aveti si acte pentru a aborda procesul la modul serios.
Incercati sa va cautati avocat care sa va gandeasca o strategie viabila pentru ca daca va veti judeca aiurea riscati sa pierdeti procesul.
Doar instanța poate să stabilească ca locuința copuilului să fie la dvs în Germania. Trebuie să dovediți că acolo aveți condiții locative și materiale corespunzătoare pentru creșterea copilului și că este în interesul superior al copilului mutarea în altă țară.
Custodie comuna
t.aurelia
Buna ziua, sunt divortata de 7 ani si am o fetita de 11 ani cu fostul sot, fetita imi este incredintata mie si avem custodie comuna.Timp de 7 ani tatal fetitei ... (vezi toată discuția)