avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Soția mi-a furat certificatul de moștenire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Soția mi-a furat certificatul de moștenire

Soția mi-a furat certificatul de moștenire din casă , am sunat la 112 și au trimis un echipaj de poliție care au considerat că trebuie să îmi dea mie un avertisment pentru că am îndrăznit să sun pentru așa ceva și am fost sfătuit de poliție să mă duc să scot altul și abia acolo o să se constate că a fost furat . Nici nu ai vrut să scrie în procesul verbal că mi sa furat certificatul de moștenitor și au scris că soția mi-a luat acte . La insistențele mele de a specifică că mi-a furat certificatul de moștenire mi sa pus în vedere că dacă nu semnez îmi dă amendă de la 1500 lei până la 5000 lei iar când am cerut să citesc ce a scris mi-a răspuns că o să îmi dea oricum procesul verbal iar când mi l-au dat au și plecat cu mașina lăsându-mi un proces verbal pe care nu se poate citii absolut nimic . Sin câte știu furtul de documente reprezintă o faptă penală iar polițiștii au găsit de cuviință să îmi mie avertisment pentru că am sunat la poliție . Ce pot face în această situație ? Cui mă pot adresa dacă poliția are această atitudine ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 2 Ianuarie 2020
Nu era nicio urgenta incat sa sunati la 112!!!!
Trebuia sa va duceti la sectia de care apartineti si depuneati plangere scrisa.
Ati avut noroc ca v-au dat doar avertisment.
Nu domnul ganez ei au venit doar pentru a încerca să facă rost de semnături de la mine pentru data de 13 Decembrie când au strecurat sub hârtiile de deasupra două documente notariale care trebuie să apară pe undeva . Au completat un proces verbal pe care mi-au cerut să semnez în 3 locuri pe aceeași foaie de mărime A4 numai că dedesubt au pus indigo doar în zona semnăturii de jos fără a pune în dreptul semnăturilor de sus iar ceea ce mi-au lăsat mie este o foaie cu slabe urme de scris si o palidă semnătura în partea de jos . Deci am avut dreptate când am spus că pe 13 Decembrie în secția de poliție 21 mi-au fost luate două semnături pe acte notariale iar acum vor să facă rost tot de la mine de altele . Vom vedea cum va decurge cazul de escrocherie cu ajutorul poliției . Iar dacă dumneavoastră spuneti că am scăpat eu ușor poate vă scăpat faptul că eu nu am solicitat un echipaj , eu am sunat la poliție pentru că nu știam unde să mă adresez pe 1 ianuarie pentru a-mi recupera documentul . Faptul că furtul unui document personal este o faptă penală și cei de la poliție nici nu au vrut să scrie în procesul verbal ceea ce mi s-a furat . Aș fi făcut pariu că voi primii un răspuns de genul pe care l-am primit .
eu am sunat la poliție pentru că nu știam unde să mă adresez pe 1 ianuarie pentru a-mi recupera documentul

nu ati sunat la politie, ati sunat la serviciul de urgenta 112 si v-au trimis un echipaj.
la politie e deschis nos stop, nu spuneti ca nu stiati unde sa va adresati pe data de 1 ian, mai ales ca ziceti ca ati mai fost la politie pe data de 13 decembrie, deci nu puteti sa ziceti ca nu stiati unde sa faceti plangere pt furt.
oricum, echipajul care a venit la dvs nu are legatura cu mostenirea dvs si ce acte ati semnat.
deci pt furt de documente, va adresati politiei, mergeti si depuneti plangere scrisa acolo, nu suntati la serviciul de urgenta decat daca e o urgenta, adica daca viata, integritatea, siguranta dvs sau a altuia sunt puse in pericol.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat prin apelul de urgenþã 112 - plângere contravenþionalã dalecsandu dalecsandu Buna seara ! Apelez la d-vs ,sa ma invatati cum sa procedez si daca as avea castig de cauza sa anulez acel proces verbal de contraventie Am sunat la 112 ... (vezi toată discuția)
Avertisment dat de politie pentru apel la 112 1950 1950 Am primit un Avertisment de la polițist motivând ca am apelat la 112 nejustificat ( pentru agresare verbala si obligat sa ies dintr-un centru de reparatii ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru sunat nejustificat la 112. doresc să contest procesul verbal, are rost? Mihai Eremia Mihai Eremia 1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată. 2. Un echipaj de poliție a venit ... (vezi toată discuția)