avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama mea este tutorele meu legal, insa eu sunt adulta. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama mea este tutorele meu legal, insa eu sunt adulta. Dupa o serie de amenintari cu inchisoarea, acum vrea sa ma supuna unor examinari ginecologice. Ma poate obliga?

Buna. Sunt o tanara in varsta se peste 20 de ani, si doresc sa va intreb cateva chestiuni, pentru a-mi clarifica situatia legala. Fara a intra in prea multe detalii, acum o luna de zile, am inceput o serie de discutii cu mama mea in care am dezaprobat modul in care ea a incheiat relatia cu tatal meu, noua ei relatia ei cu barbatul cu care s-a casatorit recent si atitudinea ei recenta fata de restul familiei. Ca urmare a acestor discutii, a inceput o serie de hartuiri si amenintari cu violenta fizica, arest si inchisoare, toate adresate mie. In ultima noastra conversatie, mama mea a ajuns la concluzia ca sunt delicventa sexual (a descoperit lenjerie intima deteriorata in dulapul meu). A spus ca ma poate obliga sa ma supun unor testari ginecologice.
Prin calitatea ei de mama si de tutore legal al meu, m-ar putea obliga?
Sunt adulta si nu doresc sa mi se lezele demnitatea in acest fel. Consider ca ceea ce fac cu corpul meu este strict problema mea si nu doresc sa fiu umilita la medic sau in sala de judecata de catre nimeni (dar nu sunt in nici un caz devianta sexual asa cum crede mama, nu am in mod sigur nici un fel de boala venerica).
Am plangere penala pregatita, pentru amenintari. As vrea totusi sa stiu daca ma poate obliga la consultatii medicale rusinoase.

PS: Nume de utilizator masculin, Imi cer scuze, contul l-am creat pentru tatal meu.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2020
xMihai222, utilizator
offtopic- nu va e tutore, va e parinte.
Nu se poate pune problema ca mama sa va poata obliga sa faceti ceva, orice.
Daca sunteti majora puteti sa va traiti viața cum doriti.Ar fi recomandat daca aveti un job sa încercați să plecați de acasă, sa va închiriati ceva .Nu exista posibilitatea legală ca mama dvs sa va supună unor controale medicale fără voia dvs.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diagnostic medical proba in instanta SorinManta SorinManta Buna ziua, Va rog sa-mi transmiteti care sunt sansele reale de a convinge Instanta, intr-un proces de divort, sa solicite transmiterea unui diagnostic pus ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unui tata denaturat madalina c madalina c Buna ziua, probabil vi se va parea greu de crezut problema cu care ma confrunt. Am un copil de 1 an si jumatate, si sunt insarcinata. Intre timp m-am ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat iml (medico-legal) alexandru171 alexandru171 Buna!Doresc informatii legate de un prieten care sa culcat cu o fata(14 ani fara o luna-momentul actului sexual).El a realizat ca nu este deloc bine ceea ce va ... (vezi toată discuția)