avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna ziua. Eu si sotul am divortat amiabil acum 6 luni la notar, a ramas sa ne intelegem asupra apartamentului pe care il detinem (3 sfert din el fiind platit prin prima casa, dar deja au trecut 5 ani, deci il putem vinde). Dupa mai multe "reprize" in care ii dau eu parte, imi da el parte...am ajuns sa luam decizia de a-l vinde. Dupa divort el a refuzat sa plece din apartament, asa ca eu si fiica noastra de 4 anisori ne-am mutat in chirie, el ramanand in apartament. In lunile de cand am divoratat el plateste rata apartamentului, iar eu imi platesc chiria unde locuiesc. El are pe altcineva, pe care a dus-o acasa, ehh, e si casa mea, pentru ca inca eu detin jumatate din apartamentul acela si asta nu-mi convine....adica eu cu fetita stau in chirie si el in casa mea cu alta. I-am spus ca cel mai corect pana reusim sa vindem apartamentul e sa plece si el din apartament si sa impartim jumate rata pe care o avem pana la vanzarea acestuia. Bineinteles ca nu vrea sa plece. Ce pot face pe cale legala? Daca l-as da in judecata pentru partaj, ce suma ar trebui sa-i platesc? Se ia in considerare ca salariul lui a fost mai mare in perioada casatoriei, sau ca eu am avut 8 luni in care nu am lucrat (ptr ca nu m-a lasat, a spus ca el aduce un venit mai bun decat daca as lucra eu si mai bine sa raman sa vad de casa si copil). Daca am ajunge in judecata pentru apartament, si nu ajungem la o intelegere amiabila nici acolo, care sunt consecintele?
Va multumesc tuturor pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:32, 3 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Solicitati partajul prin instanta daca nu va intelegeti civilizat.
Solicitati ca imobilul sa va revina si sa-i platiti sulta sau sa ii revina lui casa si sa va plateasca sulta, functie de cum va simtiti avantajata.
Faptul ca a avut venituri mai mari ar putea influenta daca diferentele au fost CONSIDERABILE si poate dovedi aportul NET superior dar astea trebuie dovedite cu acte.
Taxa de timbru este de 5% din valoarea bunurilor ce intra in masa partajabila.
La asta s-ar putea adauga un onorariu al expertului de circa 1000 lei si eventual onorariul avocatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)
Partaj silvia99 silvia99 sunt casatorita de 23 ani. apartamentul cu 2 camere in care locuiesc (impreuna cu sotul si fiica mea) este pe numele meu, cumparat in rate, pe vremea in care ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)