avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probe proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probe proces

Buna ziua.Am un proces pe litigii de munca,am depus concluzii scrise cu o luna inainte de termenul de judecata,parata a depus intampinare prin fax cu o zi inainte.Judecatorul a aprobat situatia si a dat un nou termen peste 4 luni.Intrebarea mea ar fi daca inainte de al doilea termen de judecata pot depune din nou concluzii scrise care sa contina si comentariul privitor la intampinarea paratei si daca se mai pot administra dovezi noi, si daca da,in baza carui art. din C. pr. civ?Multumesc.:stunned:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 21 Decembrie 2009
nu o sa pierd,o sa castig lejer...doar ca partea adversa a depus in ultima zi o intampinare ridicola,total paralela cu situatia...si vroiam sa stiu daca pot sa depun pur si simplu copii dupa acte si concluzii fara sa ma prezint si in ziua procesului, mesajul era de tipul "Amână judecata şi acordă termen la data de , ora , sala , pentru când se vor cita părţile, reclamantul cu copie întâmpinare depusă de pârât şi pârâtul cu copie concluzii depuse de reclamant" si nu vroiam sa ma prezint personal. Cred ca e suficient ceea ce s-a scris aici raportat la problema=D>
Le puteti trimite prin posta, in 2 exemplare (unul pentru instanta si unul pentru cealalta parte) ... insa prezenta dvs in sala poate fi benefica dar nu este obligatorie, legea prevede obligativitatea citarii legale a partilor si nu prezenta lor .
Unul din capetele de cerere se referea la detasare...mai exact firma a "uitat" sa-mi dea indemn de 50% ,probl se incheie in iulie 2008,problema ar fi daca este drept salarial din detasare,intrucat se schimba locul muncii si ar fi drept salarial ca fiind cuprins in salariu cfm . C. muncii : sal cuprinde sal de baza, indemnizatii...si daca nu se specifica e drept salarial,la ind de neconcurenta scrie clar in C. muncii ca "indemnizatia de neconcurenta nu e de natura salariala",deci ind de detasare ar fi,similar si cu mentionarea sau nu a zilelor,considerate a fi calendaristice prin omiterea mentiunii iar ind de detasare cred ca e drept salarial si nu se trece pe stat intrucat prin derogare de la legislatia ptrivind taxele si impozitele salariale nu se impoziteaza si nu se retin contributii.Deci ,este sau nu drept salarial,raportat si la instanta de judecata si termenul de a le solicita sub sanctiunea prescrierii-Tribunal-conflicte de munca sau Judecatorie-sectia civila -Despagubiri?:stunned::O
Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit sumele primite de angajati pentru acoperirea cheltuielilor de transport si cazare a indemnizatiei primite pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului.

Sunt exceptate de la aceste prevederi sumele acordate de persoanele juridice fara scop patrimonial si de alte entitati neplatitoare de impozit pe profit peste limita de 2,5 ori indemnizatia acordata salariatilor din institutiile publice;
Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit...da,din punct de vedere al codului fiscal...dar o persoana fara cim nu poate primi ind. de det....iar o persoana cu cim ,cfm art. 10 c. muncii are dreptul la salariu...care cuprinde si indemnizatia de det-cfm. c. muncii art. 155 ...#-o
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
mihailaurentiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare intrebatoare maryus75 maryus75 maine am primul termen la Tribunal,nu mi-am permis un avocat asa ca ma reprezint singur.am dat in judecata firma pt. un salar compensator necaordat,in cf. cu ... (vezi toată discuția)
Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Decadere din termen leusan leusan In cazul in care uneia din partile aflate in proces este intrebatade de catre judecator (ambele parti fiind prezente si asistate,reprezentate de aparator) ... (vezi toată discuția)