avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere CIM, ca urmare inchidere firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere CIM, ca urmare inchidere firma

Buna ziua!

Doresc sa intreb daca angajatorul are dreptul, legal, de a inchide firma pe 15 ianuarie (cum ne-a comunicat verbal), insa nu avem nicio notificare / decizie de-a firmei (salon de infrumusetare) din care sa reiasa motivul inchiderii si pasii (termen de preaviz, compensatii, etc.).
Este legal sa o inchida fara sa avem timp de a ne gasi in alta parte. Este legal sa ne transmita aceasta decizie doar VERBAL ? In aceasta situatie CIM-urile noastre cum se vor inchide : concediere? Ce putem face noi in aceasta situatie?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 6 Ianuarie 2020
De inchis poate inchide societatea ... pana pe data de 15 , aveti timp sa-l intrebati pe angajator cum se vor inchide c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie Dariana77 Dariana77 Ce se intampla cu un angajat aflat in preaviz si activitatea firmei se inchide din cauza situatiei de urgenta “covid -19? Preavizul isi urmeaza cursul sau ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala Normandia Normandia In cazul concedierii individuale, pentru motive care nu tin de persoana salariatului art. 65 din Codul muncii, daca salariatul refuza primirea si semnarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)