Buna ! Am o nelămurire! Sunt in concediu de creștere al copilului, iar peste 2 luni jumătate fetița mea va împlini 2 ani. Ultima luna este luna tatălui. Noi locuim in strainatate actualmente, iar sotul meu nu deține venituri in Romania, de la vârsta de 3 luni a fetiței. Nici eu nu noi dori sa beneficiez de stimulent de inserție, întrucât voi fi in strainatate (eu am intrat in concediu de creștere copil din somaj). Nu pot beneficia tot eu de ultima luna atunci? Care articol prevede aceasta in OUG ? Multumesc mult.
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
art. 4^1
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 alin. (1) lit. a) din ordonanța de urgență, celălalt părinte sau cealaltă persoană prevăzută la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență care nu a solicitat dreptul la indemnizație poate solicita acest drept, dacă îndeplinește condițiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă dreptul propriu la concediu și indemnizație nu se solicită de către celălalt părinte, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului acordat primului părinte se reduc cu o lună.
(2) În situația prevăzută la alin. (1), persoana îndreptățită care se află în concediu pentru creșterea copilului poate opta pentru concediu fără plată acordat de angajator sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului. (3) În cazul persoanei singure sau în cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile de acordare a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanța de urgență nu se aplică.
.......