avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire prima de sarbatori si bani de concediu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire prima de sarbatori si bani de concediu

Buna ziua,

Am primit o instiintare de la executor judecatoresc prin care ne aduce la cunostinta sa nu retinem poprirea din prima de sarbatori, si nici din sumele ce reprezinta bani de concediu, al unui angajat pentru care exista adresa de infiintare a popririi.

Este legala si daca da, in baza carui articol din CPC?

Multumesc,
Oana
Cel mai recent răspuns: exe8956 , utilizator 23:26, 9 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!

primele se pot popri intrucat nu se incadreaza in niciunul din aliniatele mentionage mai sus de dl avocat. cred ca executorul a vrut sa faca o fapta buna si din acest motiv v a trimis adresa respectiva. eliberati i banii debitorului, insa dpdv legal? ridicarea popririi nu are niciun temei. :)
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am 2 popriri pe cont de la executori diferiți , ... Melisa22 Melisa22 Buna ziua ! Am 2 popriri pe cont de la executori diferiți , dacă mă angajez part time , salariu poate fii supus popriri ? Cât anume ? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Poprire venituri ionuthau ionuthau cum se calculeaza poprirea de ex daca ai o rata se ia in considerare ? (vezi toată discuția)
Poprire pe somaj tehnic Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Se poate retine poprire pe somajul tehnic?, conform prevederilor CPC: Art. 729: Limitele urmăririi veniturilor băneşti (1)Salariile şi alte venituri ... (vezi toată discuția)