avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate unul din parinti sa-si cedeze partea de bunuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate unul din parinti sa-si cedeze partea de bunuri imobile copiilor ?

Doi soti detin o casa cumparata in timpul casatoriei.Poate unul dintre acestia sa-si cedeze in totalitate partea catre cei doi copii ai familiei ? Daca da, ce forme legale sunt ? Copiii sunt majori ,iar proprietatea nu este locul de domiciliu al familei.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:35, 8 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca încheie înainte un act de partaj voluntar.
Imobilul este deținut în devălmășie. Adică este comun, dar fără ca fiecare sot să aibă o cotă determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Cedare proprietate ContSters408559 ContSters408559 Buna ziua as dori sa va intreb:in perioada casatoriei am cumparat un imobil cu prima casa,sotul este trecut si el in acte fiind girant,acuma as dorii ca el sa ... (vezi toată discuția)
Cedare parte apartament marcelutza marcelutza Buna ziua,as dori sa stiu daca pot sa-i trec fiului meu de 21ani,jumatatea mea din apartamentul pe care-l am in comun cu sotul meu.Sunt despartita in fapt de ... (vezi toată discuția)