avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Solicitare Carte de identitate si certificate de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Solicitare Carte de identitate si certificate de nastere la depunderea declaratiei de impunere in vederea stabilirii cuantumului taxei speciale de salubritate

La nivelul localitatii, se schimba operatorul de servicii de salubrizare. A fost infiintat in subordinea Consiliului Municipal, Serviciul Public pentru Administrarea Fondului Locativ si Incasare Taxa de Salubritate.
In demersurile care trebuie efectuate pentru ca noul operator sa isi poata desfasura activitatea, in luna aprilie a fost data o hotarare de consiliu local prin care a fost aprobat un regulament de administrare a taxei speciale de salubrizare cu anexe.
Anexa Declaratie de impunere in vederea impunerii cuantumului taxei speciale de salubritate (care trebuie depusa de fiecare persoana fizica proprietar sau chirias, sunt solictate datele persoanei care completeaza declaratia (numele, prenumele, adresa, CNP-ul) atat pentru el cat si pentru ceilalti membri ai familiei. Se solicita copii dupa actele de identitate/certificate de nastere si copie dupa actul de proprietate. In cazul nedepunerii acestei declaratii impreuna cu documentele anexate, taxa va fi stabilita din oficiu (taxa de salubrizare /lei/persoana/luna x 3 persoane – din oficiu).
Chiar si pe site-ul primariei a fost postat un anunt in care suntem „rugati” sa avem pregatite documentele ce trebuie anexate la acesta declaratie (act proprietate si Carte de identitate sau certificat de nastere pentru fiecare membru al familiei) pentru ca agentii incasatori sa le ridice pentru completarea declatatiei de impunere. Nedepunerea declaratiei se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 – 1.000 lei
Va intreb, este legala solicitarea acestor documente? Aceste documente nu sunt date cu caracter personal?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata taxa gunoi in 2 localități? liviu_crys liviu_crys Este legal sa plătesc 2 taxe de salubrizare in 2 localități diferite? Concret, părinții mei au plătit de 3 ani pana in prezent taxa de salubrizare pt 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc să intru in posesia certificatului fiscal ... ButAlina ButAlina Buna ziua! Doresc să.intru in posesia certificatului fiscal emis de către Dgitl sector 4, însă aceștia refuza să-l elibereze întrucât îmi.solicita ... (vezi toată discuția)
La asociația noastră de proprietari gunoiul menajer este calculat ... Aida2 Aida2 La Asociația noastră de proprietari gunoiul menajer este calculat pe nr de persoane.Deoarece în multe apartamente nu locuiește nimeni pe perioade lungi de ... (vezi toată discuția)