avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata taxa gunoi in 2 localități?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata taxa gunoi in 2 localități?

Este legal sa plătesc 2 taxe de salubrizare in 2 localități diferite? Concret, părinții mei au plătit de 3 ani pana in prezent taxa de salubrizare pt 2 persoane pt ca eu locuiam in alta localitate cu chirie, legal, cu contract, unde plăteam taxa de salubrizare anual. Acum au fost înștiințați ca trebuie sa plătească din urma taxa de salubrizare si pt mine. Puteți sa ma lămuriți daca e legal ceea ce face primăria?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 20:02, 7 Februarie 2017
Este perfect normal atata timp cat tatal dvs. nu a anuntat compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale (primarie), ca dvs. v-ati schimbat domiciliul.
Dvs. figurati in baza de date a primariei, iar angajatii de acolo nu au primit informatiile necesare astfel incat sa fiti radiat.

Va informez ca taxa de salubrizare se stabileste pe baza declaratiilor de impunere depuse la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale de catre contribuabili, de regula de capul familiei, in termen de 30 de zile de la data aparitiei oricarei modificari in ceea ce priveste numarul de persoane care locuiesc in imobil.


Impunerea la plata taxei de salubrizare se face incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care este mentionata in declaratie.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns, dar părinții au declarat la primărie si chiar am fost șters din registrele lor. Iar eu pot face dovada ca am locuit in alta localitate pe baza contractului de închiriere. Mie nu mi se pare corect sa plătesc 2 taxe de salubrizare.
liviu_crys a scris:

Mulțumesc pentru răspuns, dar părinții au declarat la primărie si chiar am fost șters din registrele lor. Iar eu pot face dovada ca am locuit in alta localitate pe baza contractului de închiriere. Mie nu mi se pare corect sa plătesc 2 taxe de salubrizare.


Adesativ-va primarului cu o reclamatie la care sa atasati dovada ca ati anuntat radierea (declaratia de impunere sau cererea prin care tata dvs a solicitat radierea).

Cu ajutorul contractului de închiriere ati facut dovada, ca anexa la declaratia de impunere sau cererea prin care tata dvs a solicitat radierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salubrizare fidelia22 fidelia22 Buna ziua, Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare si sanctionare a contraventilor de la primarie/politia locala floresti care contine amenda de 500 lei luciant.2007 luciant.2007 Buna ziua , m-a trezit in posta cu un aviz ca sa merg la posta..si acolo surpriza a fost un plic ce continea \"Proces verbal de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie sau acordul primarului cucu andreea cucu andreea buna ziua,am si eu o nelamurire. am o firma si spatiu de lucru inchiriat pentru un magazin la parterul unui bloc,spatiu care e modificat in asa fel incat sa nu ... (vezi toată discuția)