avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj in Danemarca si alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj in Danemarca si alocatie

Sotul este plecat la munca in Danemarca de doi ani. De cateva luni se poarta urat cu mine, imi vorbeste jignitor si nici nu mai trimite bani. Pana in luna decembrie imi trimitea cam 10% din ce salariu avea acolo. Tot de cand a inceput sa se poarte urat spune ca nu mai lucreaza si ca isi face dosarul de somaj. Tot el spune ca din septembrie nu mai lucreaza iar in noiembrie m"a pus sa ii fac copii dupa toate actele de studii si contractele de munca, inclusiv de pe o legitimatie la biblioteca, toate din perioada cand a stat aici. Spunea ca ii trebuie la somajul din Danemarca.
Cine ma poate ajuta cu un link sau cu o informatie, multumesc foarte mult. Eu banuiesc ca actele acelea ii trebuie ca sa dovedeasca ca a stat cu mine peste 10 ani si la divort sa ceara daune morale sau ceva bani in caz ca bag divort, ceea ce este foarte posibil sa fac.
Totodata am primit de la Agentia de plati din RO ca am de dat inapoi banii de alocatie pe care i"am luat , el nezicandu''mi ca ia alocatia si acolo, data de statul danez.
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 10 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Luati legatura cu autoritatile ddaneze ( puteti incepe cu ambasada), poate reusiti sa-i anuleze lui alocatia acolo si sa o primiti dvs. aici. Gasiti adresa pe net.
Cat despre divort...nu are ce daune sa va ceara.
Poate doar partajul si dvs. lui pensie alimentara pentru copiii
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Copilul este crescut de mine. El se pare ca ia alocatia, chiar daca nu are copilul acolo. Ma gandesc ca a declarat ca il are acolo ca sa o ia...
Daca in cei doi ani in care a fost plecat a trimis 10% din salariul lui lunar, poate sa ceara inapoi acesti bani? In acesti doi ani nu am lucrat si am folosit banii pt cheltuielile casei si pentru copil.
Eu zic ca nu poate. Si chiar daca o face, nu cred ca o sa.i primeasca ( o sa accepte judecatorul asta).
Nu trebuie sa locuiască copilul pentru a primi alocația ,cel putin asa stiu ca este in Germania.
Cum v.am mai spus, incercati sa discutati cu ambasada pentru a va sprijini in acest demers, da a i inceta dumnealui alocatia acolo si a p primi dvs pe cea din tara.
Sau poate va pot ajuta sa primiti alocatia ce o primeste dumnealui acolo dvs. aici, sa o vireze cei de acolo intr.un cont al dvs.
In tara cine a depus dosarul pentru alocatie ?
Va referiti la alocatia data de statul roman sau cea data lui de statul danez?

Alte discuții în legătură

Alocatie incasata necuvenit Diamandi Diamandi Sotul lucreaza in alta tara. Tot timpul a spus ca nu ia alocatia de acolo ca dureaza etc. Am primit de la Agentia de plati cum ca am de dat inapoi statului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in timpul casatoriei Diamandi Diamandi Buna ziua. Sotul este plecat in strainatate de 4 ani. Trimitea acasa 10% din salariul lui de acolo. Statul danez ii da alocatie pentru ca are un copil cu ... (vezi toată discuția)
Beneficii acordate de statul danez Diamandi Diamandi Sotul este plecat la lucru in Danemarca si in iunie o sa faca 5 ani de cand e acolo si inteleg ca devine cetatean danez. Ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce ... (vezi toată discuția)