avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vandut cu un act scris de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vandut cu un act scris de mana

Buna ziua! Problema e urmatorul: Bunica a vandut o casa cu un contract scrisa de mana, cu martori, fara sa fie autentificat de un notar. Bunica in timp a murit si acuma vrem sa mergem la un notar. Actul incheiat de mana si semnata de martori ii mai valabil? Multumesc pentru raspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Chitanta de mana poate sa aiba valoare unui promisiuni de vanzare, insa nu reprezinta un act translativ de proprietate.

Daca dumneavoastra veti dori sa aveti in vedere chitanta incheiata de bunica dumneavoastra, dezbateti succesiunea, ulterior, puteti instraina bunul.

In caz contrar, nu sunteti tinuti, din punct de vedere legal, de acel inscris sub semnatura privata.

Bunul care a fost mentionat in chitanta va fi inclus in masa succesorala, fiind precizat in certificatul de mostenitor.

Este adevarat faptul ca respectivii promitenti-cumparatori se pot adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare -cumparare, insa cu respectarea dispozitiilor normative aplicabile.


Consultati un avocat, pentru a va lamuri.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumpărat prin chitanta de mana Tonirafa Tonirafa Bună ziua, Am cumpărat în anul 2019 un apartament, fiind mic si fara experienta în acea perioada, am încheiat cumpărarea doar cu o simpla chitanta de ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare- cumparare MADALINAOPREA2000 MADALINAOPREA2000 In noiembrie 2014 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil cu teren cu plata unui avans pentru a-si putea perfecta actele in decurs de ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)