Iata cum arata primele doua articole dintr-o dispozitie a unui comitet director al unei unitati spitalicesti, dispozitie semnata de catre comitetul director dar care nu are si avizul juristului:
" Art 1. In lunile noiembrie si decembrie 2009 salariul brut al tuturor salariatilor ... va fi diminuat cu 15,5 lasuta prin acordarea a 7 zile libere fara plata , respectiv 3 zile aferente lunii noiembrie si 4 zile aferente lunii decembrie.
Art. 2. Pentru asigurarea continuitatii actului medical, salariatii vor fi efectiv la serviciu pe intreg parcursul celor doua luni. Munca suplimentara prestata in zilele in care salariatii ar trebui sa beneficiezeefectiv de zile libere fara plata, vafi compensata cu zile libere platite, acordate pe parcursul anului 2010."
Dispozitia este datata 26.11 2009 si a fost comunicata sefilor de sectii in data de 30.11.2009. Ea este pusa deja in aplicare prin calcularea salariilor diminuate cu 15,5 la suta.
In absenta oricaror alte precizari modalitatea aleasa de salariste este urmatoarea:
pe fisele de pontaj semnate de sefii de sectie sunt incercuite trei zile in luna noiembrie zile care in se considera ca salariatul, ( care a lucrat efectiv in acele zile) a fost trimis in concediu fara plata si apoi rechemat la servici deoarece era nevoie de el. Mentionez ca nu exista nici un fel de hartii, dispozitii nici intr-un sens nici in altul.
Ineditul aceste situatii l-am sesizat din luna septembrie ;aveti aici discutia de atunci:
www.avocatnet.ro/content/for...
Intrebarea mea este, ca exercitiu de logica, cate legi, reglementari, ccm, si altele incalca aceasta dispozitie?!! Eu am gasit cateva pe care le voi folosi in sesizarea initiala pe care o voi inainta comitetului director.
Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez: sesizare manager, sesizare itm, instanta??
Desi am observat ca in general utilizatorii se feresc sa dea raspunsuri legate de legile 329 si 330 va rog totusi poate aveti cateva raspunsuri si ptr mine.
Va multumesc!