avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafon de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafon de casa

As dori si eu sa aflu daca mai exista plafon de casa sau se poate tine orice suma in caserie la sfarsitul zilei

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria28 , utilizator 23:13, 18 August 2006
nu mai exista plafon la casa dar nu stiu daca nu este necesara o casa de bani peste o anumita suma , deasemenea fact peste 10000 ron nu se platesc decat prin banca (nu se pot plati fractionat prin casa), platile si incasarile de la aceasi persoana juridica nu pot depasi 5000 ron.
nu mai exista plafon de casa .....dar la un eventual control....soldul din reg.de casa trebuie sa existe si in "sertar"

fact peste 10000 ron nu se platesc decat prin banca (nu se pot plati fractionat prin casa), platile si incasarile de la aceasi persoana juridica nu pot depasi 5000 ron.

din cate am invatat de la altii mai cu experienta, intr-adevar platile si incasarile la/de la aceasi persoana juridica nu pot depasi 5000 ron intr-o singura zi, iar unei singure facturi i se poate taia o singura chitanta restul fiind platit prin casa. de asemenea platile (catre diversi furnizori) intr-o zi nu trebuie sa depaseasca 10000ron. nu stiu daca m-am exprimat tocmai bine...astept completari
imi cer scuze dar nu am inteles: cum adica unei singure facturi i se face o singura chitanta iar restul se plateste din casa....... multumesc!
scuze :"> am vrut sa spun restul se va plati prin banca :">

Alte discuții în legătură

Plafon casa irinuka2005 irinuka2005 Intrebare: 1.Exista un plafon la incasari in numerar? In afara de cel care spune ca nu ai voie sa incasezi de la un client mai mult de 5000ron intr-o ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)