avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot si drepturi dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot si drepturi dupa divort

Am fost casatorita mai multi ani timp in care sotul a mostenit dupa moartea tatalui mai multe proprietati.
Dupa un timp, am divortat la notar fara sa facem partaj.
Eu am vreun drept asupra proprietatior mostenite de sot in timpul casatoriei?
Buna ziua,
Aveti dreptul sa faceti partajul pe bunurile realizate impreuna in perioada casatoriei.
Bunurile mostenite, bunurile primite prin donatie sau bunurile realizate inainte sau dupa casatorie sunt BUNURI PROPRII si nu intra in masa supusa partajului la divort.
In concluzie, NU NU AVEI NICIUN DREPT LA ACELE BUNURI!
Bunurile dobandite prin mostenire sunt proprii, nu sunt supuse impartelii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire emil_dani emil_dani Buna ziua, In 19.1.2007 a murit socrul meu care a fost casatorit cu mama vitrega a sotului meu. In urma succesiunii, (la care eu, sotia unicului fiu al ... (vezi toată discuția)
Intrebare METUSALA METUSALA Daca mostenesc un imobil in timpul casatoriei, in cazul unui divort acesta intra in partaj cu sotul/sotia ca bun dobandit in timpulcasatoriei? (vezi toată discuția)
Divort ddaria_2008 ddaria_2008 va rog sa ma jautia si pe mine, sotii au impreuna un imobil cu credit si 2 autoturisme iar unul din sotii un imobil dobandit inainte de casatorie cu se face ... (vezi toată discuția)