avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Pentru ce pot fi folositi banii din pensia alimentara stabilita prin notariat? ( Alimente pentru copil ?, cost cu locuinta- partea copilului ?, taxe scoala copil? Haine copil? )

Fostul sot imi pune in cont cu mentiunea pensie alimentara o suma mai mare decat ce am stabilit la notar. Locuim impreuna dupa divort si nu am facut partaj. Diferenta fata de suma stabilita la notar trebuie folosita doar ca si pensie alimentara sau si pentru alte tipuri de cheltuieli?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:04, 13 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Sumele primite ca pensie alimentara (cele stabilite sau mai mari) trebuie folosite pentru binele copilului (mancare, imbracaminte, taxe scolate sau extrascolate, asigurarea unui acoperis deasupra capului, etc.)
Sumele de bani avansate in contul bancare , de principiu, sunt destinate subzistentei minorului.
(rugati fostul sot sa faca o mentiune, in acest sens , pentru a lamuri platile efectuate).
Tatal poate sa fie de buna credinta si sa fie constient cat se cheltuie pt copil si pt ca poate sa dea mai mult, da cu titlu de pensie.
Tatal poate sa nu fie de buna credinta si ori sa dea mai putin alta data sau sa va ceara banii ca plata necuvenita.
Puteti ca surplusul sa il economisiti, o puteti face pentru copil.
Mai tarziu, mai vedeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. pt ca nu primeam pensie alimentara si alocatia pt ... luminita12 luminita12 Buna seara. Pt ca nu primeam pensie alimentara si alocatia pt copilul minor,am dat in judecata fostul sot. Am obtinut un cuantum pt pensia alimentara, dar ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara marianapodaru2009 marianapodaru2009 Buna ziua, Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Yoyo82 Yoyo82 Buna ziua! In scurt timp voi intenta proces de divort sotului. Avem impreuna 2 copii minori si ajungand la discutia referitoare la pensia alimentara,el sustine ... (vezi toată discuția)