avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imprumut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imprumut

Buna ziua ,am o problema,am împrumutat o sumă de bani(12mii euro) prin contract notarial însă respectiva persoana nu mii restituie ...problema este ca nu am pus clauza pe contract. Ce este de facut?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Mari-loreta, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:23, 14 Ianuarie 2020
Ce intelegeti prin "nu am pus clauza pe contract"?
Daca termenul pentru restituire a expirat puteti proceda le executarea silita a imprumutatului.
adica nu ati scris data restituirii? cam imprudent, dar se mai intampla. trebuie sa actionati in instanta, care mai intai va stabili un termen de restituire. (NCC 2162 (1))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut nerestituit Mari-loreta Mari-loreta Buna seara,am facut un împrumut anul trecut pe data de 10 ianuarie 2019 prin contract notariat de 12 mii euro însă nu am pus clauza...termenul a expirat iar ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestituit la termenul de scadenta- recuperare? mihai0909 mihai0909 Buna ziua, Am imprumutat cu act notarial suma de 3000 de euro,pentru 6 luni. Termenul a expirat in luna noiembrie iar cel caruia i-am imprumutat bani nu da ... (vezi toată discuția)
Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)