avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate active noi sau second-hand
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate active noi sau second-hand

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.

O societate (A) cumpara un echipament nou, de la producator, in valoare de 200.000 lei și îl înregistrează în contabilitate ca mijloc fix si aplica amortizare liniara. Nu îl foloseste.

Un an mai târziu il vinde altei societăți (B). Societatea B cumpara un echipament nou sau second-hand, tinand cont de faptul că societatea A a aplicat amortizare liniara un an de zile?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:40, 24 Ianuarie 2020
Cred ca intrebati referitor la scutirea de impozit a profitului reinvestit, nu?

Normele Codului Fiscal mentioneaza ca in înțelesul prevederilor art. 22 alin. (7) din Codul fiscal, activele considerate noi sunt cele care nu au fost utilizate anterior datei achiziției.

Nu se poate spune ca echipamentul e utilizat. Societatea A ar trebui sa storneze amortizarea, si sa mentioneze in factura catre B ca e un echipament nou.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii scutire impozit profit reinvestit carmendaiu carmendaiu Buna ziua, as dori o precizare legata de achizitia de mijl fixe prin reinvestirea profitului. E necesar ca acestea sa fie noi ori e ok sa fie second hand ... (vezi toată discuția)
Raportare contabila semestriala Bocsa Covilca Bocsa Covilca SRL cu activitatea suspendata in mai 2009 nu a desfasurat deloc activitate de la infiinare trebuie sa depuna raportarea semestriala? Pentru o I.I. s-a ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine sa fac ? iuli-ana iuli-ana societatea a achizitionat utilaje poligrafice ( cutter, tampograf) la preturi ce depasesc 1800 lei fara tva, conform catalog ele se incadreaza la o perioada de ... (vezi toată discuția)