avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare din sa in srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare din sa in srl

Cum transform o societate din SA in Srl daca eu detin 97% din actiuni?
Mentionez ca restul de actionari nu ii stiu cine sunt si cum pot fi gasiti
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:28, 14 Ianuarie 2020
Buna ziua, trebuie sa convocati Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor conform legii si actului constitutiv. In functie de cvorumul necesar prevazut in lege si/sau act constitutiv, pentru adoptarea de hotarari, puteti adopta hotararea schimbarii formei juridice a societatii daca se intruneste covrumul (1/4 din actionari art. 115 Legea 31). Daca nu se intruneste cvorumul, faceti o reconvocare,caz in care veti avea nevoie de un cvorum mai mic (1/5 potrivit legii sau cf. act constitutiv). Convocarea o faceti potrivit dispozitiilor actului constitutiv.
Hotararea de modificare a formei juridice se ia cu o majoritate de cel putin 2/3 din cvorumul celor prezenti. In principiu, avand in vedere procentajul dvs., nu va trebui sa intampinati probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)
Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)
Intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%. gilra gilra Daca intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%, detinatorii celorlalte 49% procente mai au vreo sansa sau se aplica principiul \"vae victis\" ? (vezi toată discuția)