avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie cu Ucranianca
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie cu Ucranianca

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Eu și cu viitoare soție lucram în străinătate și dorim sa ne căsătorim.. As dori câteva sfaturi dacă este posibil, care sunt pașii care trebuie urmați...doresc sa ma căsătoresc în România deși nu vom locui acolo... Ce acte ne trebuiesc... Cat timp durează invitația... Cat timp durează pentru obținerea permisului de ședere deoarece locul de munca nu ne va permite mult timp la dispoziție și nu am vrea sa avem probleme la trecere de frontiera.. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Viorel Iordache , Alte profesii 08:19, 17 Ianuarie 2020
Daca nu veti locui in Romania, sotia ta nu poate primi un drept de sedere pe teritoriul Romaniei.
Dar va putea călători împreună cu mine?
Da. Dar va trebuii sa obtina viza in prealabil. primul pas este casatoria, de preferat in Romania sau la Ambasada Romaniei din Ucraina
Menționez ca amândoi locuim în Cehia... Dacă ne vom căsători aici va putea intra în România fără viza? Cum adică viza în prealabil?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Cristian809765, utilizator
Daca are un drept de sedere in Cehia, Nu mai are nevoie de viza. Poate calatorii in romania pentru 90 zile intr-un interval de 180 zile

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean din ghana Kalithea Kalithea Buna ziua ! Iubitul meu este din Ghana si as dori sa ma casatoresc cu el . As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste pasii pe care trebuie sa-i urmez ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean roman cu unul brazilian raduhoromnea raduhoromnea Buna ziua Baiatul meu;cetatean roman,lucreaza legal in Irlanda.Doreste sa se casatoreasca in Romania cu o fata care locuieste acum in Brazilia,iar dupa ... (vezi toată discuția)