avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Acte taxe și impozite închiriere apartament firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Acte taxe și impozite închiriere apartament firma

Buna ziua. Am făcut partaj cu tatăl meu vitreg pentru un apartament ( moștenire de la mama mea) și de la 1 ianuarie 2020 trebuie sa fac contract nou pe numele meu (era deja un contract în vigoare de anul trecut cu numele nostru respectiv al tatăl meu și cu mine). Am fost la taxe și impozite sector 1 și au început cu pretențiile că pe lângă copie dupa contractul de partaj și carte de identitate sa aduc contract de închiriere pe numele meu și că trebuie fie sa aduc de la registrul Comerțului ce activitate desfășoară firma sau un act din care să reiasă valoarea imobilului-nu am înțeles de ce. Ce acte trebuie sa duc și mă vor impozita cu impozit pe chirie și cas? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MariaM87 , utilizator 10:43, 17 Ianuarie 2020
Conform Codului fiscal, spatiile aflate in proprietate persoanelor fizice in care se desfasoara activitati economice sunt impozitate suplimentar si aceasta se face in baza unei declaratii facute de proprietar la care se anexeaza documente doveditoare: contractul de inchiriere/comodat din care reiese suprafata inchiriata (criteriu in stabilirea impozitului), o copie a certificatului constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului din care reiese ce activitati se desfasoara acolo si o copie a Certificatului de Inregistrare a firmei.
Mulțumesc mult. E bine atunci. Voi insista și eu să nu mai îmi ceara tot felul de acte care nu sunt necesare de fapt

GermanAlex a scris:

Am asemenea contracte cu firme si depun D112. Nu am mers niciodata la impozite si taxe sau sa le duc contractele mele.

Buna ziua. Deci trebuie contract de închiriere și declarație de la registrul Comerțului cu activitatea lor? De ce m at impozita suplimentar ? Eu primesc aceeași sumă pe închiriere, nu primesc din profitul firmei. De ce să mă impoziteze suplimentar? Și eu am citit și am văzut că scria declarație la ANAF doar. Nu înțeleg de ce unii zic asa și alții că trebuie doar la ANAF.

Iulian Manea a scris:

Conform Codului fiscal, spatiile aflate in proprietate persoanelor fizice in care se desfasoara activitati economice sunt impozitate suplimentar si aceasta se face in baza unei declaratii facute de proprietar la care se anexeaza documente doveditoare: contractul de inchiriere/comodat din care reiese suprafata inchiriata (criteriu in stabilirea impozitului), o copie a certificatului constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului din care reiese ce activitati se desfasoara acolo si o copie a Certificatului de Inregistrare a firmei.

Mulțumesc pentru raspuns

MariaM87 a scris:

Buna ziua. Deci trebuie contract de închiriere și declarație de la registrul Comerțului cu activitatea lor? De ce m at impozita suplimentar ? Eu primesc aceeași sumă pe închiriere, nu primesc din profitul firmei. De ce să mă impoziteze suplimentar? Și eu am citit și am văzut că scria declarație la ANAF doar. Nu înțeleg de ce unii zic asa și alții că trebuie doar la ANAF.

Iulian Manea a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fara a obtine aprobarea asoc de proprietari doinailiescu doinailiescu Buna ziua As dori sa aflu ce masuri se pot lua impotriva unui proprietar sau a firmei careia acesta i-a inchiriat un apartament. Proprietarul nu locuieste in ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament proprietate persoana fizica inchiriat unei societati comerciale. firma nu deduce facturile cu utilitatile. elia8 elia8 Buna ziua, Am un apartament pe care l-am inchiriat in 2015 unei societati comerciale care desfasoara activitati de coafor, cosmetica medicala. Facturile sunt ... (vezi toată discuția)