avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua!
Am nascut anul acesta in luna iulie, iar acum am aflat ca sunt din nou insarcinata ceea ce inseamna ca la anul in iulie voi da nastere celui de-al doilea copil. Mi-am depus actele pentru indemnizatia de crestere pt primul copil, aceasta fiind de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni. In luna iulie, august si jumatate din septembrie am fost in concediu postnatal, acesta nu s-a luat in considerare la primul copil.Perioada pentru care s-a calculat indemnizatia a fost iulie 2008-iulie 2009.Banuiesc ca se va lua in considerare la cel de-al doilea copil.
Intrebarea mea este daca voi beneficia de indemnizatie pentru ambii copii, respectiv pentru primul voi primii in continuare indemnizatia pana la implinirea varstei de doi ani, iar pentru cel de-al doilea copil voi primii indemnizatia de crestere a copilului pana la implinirea vaestei de 2 ani, ceea ce inseamna ca voi primii in paralel cele doua indemnizatii timp de un an de zile?
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 19:23, 7 Decembrie 2009
dintr-un caz asemanator la firma noastra, stiu ca mama a pierdut indemnizatia pe ultimile 3 luni, intrucat s-a suprapus cu concediul de sarcina si lauzie pentru al doilea copil. M-ar interesa si alte pareri Sa va traiasca ingerasul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal veronica-t veronica-t Angajarea a fost facuta la inceputul lunii iulie 2010, primul concediu medical l-am luat in februarie 2011 , dupa ce am anuntat la serviciu ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc MisuMiha MisuMiha Buna ziua. Nelamuririle mele sunt legate de concediul prenatal/postnatal si indemnizatia de crestere a copilului. Povestea mea pe scurt este ... (vezi toată discuția)