avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare imobil dupa grila notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare imobil dupa grila notariala

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta. Trebuie facuta succesiunea la notar dupa matusa mea, care are un sot supravietuitor si nepoti de frate.
Daca mostenitorii accepta evaluarea imobilului facut dupa grila notariala, in cazul vanzarii acestuia sub/peste pretul stabilit de notar, cum se procedeaza? Diferenta se mai suporta de catre toti mostenitorii?

Sotul care vinde peste pretul evaluat este obligat sa dea celorlalti mostenitori diferenta in bani? Daca vinde sub acest pret, cine suporta diferenta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:45, 18 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diferenta la ce?
In cazul vânzării, taxele notariale le va suporta cumpărătorul.
Nu este vorba de taxele notariale, ci de suma cu care urmeaza sa firvdespagibiti ceilalti mostenitori proportional cu cotele ce le revin. In acest caz, se mai tine cont de evaluarea făcut de notar sau se imparte suma rezultata din pretul de vanzare declarat?

raluk0207 a scris:

Diferenta la ce?
In cazul vânzării, taxele notariale le va suporta cumpărătorul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toti mostenitorii trebuie sa fie de acord cu pretul, altfel nu se poate vinde ca intreg si titi impart banii obtinuti cf cotelor.
Banuiesc ca prin dezbaterea mosteniirii , au devenit mai multe persoane coproprietari asupra unui bun,Toti sunt vanzatori, isi vand cota si incaseaza pretul. POate vinde unul pt toti numai cu procura, iar termnul general e cu pretul cel mai bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament succesiune casandra74 casandra74 Buna ziua, cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala? Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire hotnog_ionut hotnog_ionut o matusa a mea a fost casatorita cu un cetatean. nu au avut copii. eu sunt nepot de gradul 1 a matusii. aceasta a avut pe rol 4 ha de teren arabil. matusa mea ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire-acte ciprian_manea ciprian_manea Buna seara! In urma cu 50 de ani, bunicul meu a cumparat impreuna cu sora lui o casa. In urma cu 4 ani s-a dezbatut iesirea din indiviziune intre ... (vezi toată discuția)