avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reprezentant legal minor - URGENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reprezentant legal minor - URGENT

Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească deplină asupra minorului, exemplu: poate să plece cu minorul din țară fără acordul tatălui, dacă dovedește că în acte este reprezentatul legal? Cum poate să devină un părinte după 4 ani, fără acordul și înștiințarea celuilalt părinte, (în cazul în care la penultima hotărâre(în 2016) s-a decis că vor exercita autoritatea părintească împreună) să devină reprezentant legal? Fosta soție al soțului a devenit reprezentant legal(fără știrea tatălui) și îi este permis să plece din țară fără acordul acestuia.
Cel mai recent răspuns: redryver , utilizator 13:15, 31 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alocația de stat pentru copii se plătește unuia dintre părinți pe baza acordului acestora ( parintelui care a depus dosarul nou nascutului pentru obtinerea alocatiei) sau, în caz de neînțelegere, pe baza deciziei autorității tutelare ori a hotărârii judecătorești, părintelui căruia i s-a încredințat copilul.
Alocația nu poate fi ridicata alternativ de ambii părinți, prin rotație, ci doar de unul singur, adică de părintele în grija căruia se afla copilul și la care domiciliază.
Dacă minorul se afla la domiciliul dvs și în intretinerea dvs doar prin intelegerea verbala a parintilor atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata ca să se stabilească prin lege domiciliul copilului la dvs și sa deveniți și titularul dreptului de ridicare a alocației.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situația deoarece din datele sumare expuse de dvs nu se intelege situatia reala a copilului.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
faza e ca sotia a trebuit sa stea la pat o perioada si a trebuit sa merg eu (tatal) sa scot alocatia.
cei de la posta au spus ca nu poate sa mi-o dea,ca doar sotia o poate ridica si nu mi s-a parut normal,fiind tatal copilul.
copilul e in grija ambilor parinti si sta cu noi in aceasi casa.
problema mai e ca postaritei,care ar trebui sa aduca alocatia acasa,ii e lene sa urce pana la et.4 .

acum as vrea sa o pun pe card,
Dar trebuie sa fie neaparat contul sotie?sau poate sa fie si contul copilul? ca am facut cont pe numele copilului cu card pe numele meu.
copilul are 9 ani.
sotia are ceva poprire si nu as dori sa fie probleme.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2022
redryver, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)