avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua

Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România și restul in străinătate ?? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ana Maria 26 , utilizator 11:17, 30 Noiembrie 2020
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.

2. Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului ati realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Buna Alina,
Ai reusit sa beneficiezi de indemnizatie in situatia prescrisa de tine?

Alina Serbanoiu a scris:

Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România și restul in străinătate ?? Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez in uk de 2 ani cu contract de munca. intrebarea ... Ana Maria 26 Ana Maria 26 Buna ziua, lucrez in Uk de 2 ani cu contract de munca. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in Romania cu veniturile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ... Matasel23 Matasel23 Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)